Oud en jong gaan kapelaan Van Paassen missen

Reeuwijk-Dorp nam afgelopen zondag informeel afscheid van kapelaan Van Paassen in een vrolijke en even indrukwekkende carnavalsviering. Een volle kerk is inmiddels allang geen alledaags gezicht meer in Nederland. Zeker niet wanneer hij vol zit met vrolijke mensen uitgedost in carnavalskledij.

Toch was er afgelopen zondagmiddag rond 13:00 geen plekje meer te vinden in de overvolle Petrus en Pauluskerk in Reeuwijk-Dorp, waar een enigszins schorre kapelaan Van Paassen vandaag zijn laatste carnavalsmis opdroeg.

Ondanks de vrolijke inslag van de mis was de boodschap die de kapelaan wilde overbrengen helder en duidelijk, de ‘Ware rijkdom’. Ondanks dat je bankrekening stevig gevuld is, ben je pas schathemeltje rijk wanneer je jouw echte rijkdom kan tellen. Liefde verdraagzaamheid, hoop, gastvrijheid en geloof.

“We gaan hem missen, niet alleen de ouderen, maar vooral de jongeren”

Jong en oud waren betrokken bij het vormgeven van deze bijzondere jaarlijkse viering. Zo hadden zowel de jeugdprins Wetering de 1e als de prins Pliek van Reedeurp, zijn hofhouding en ook de vader van hofdames Fenna en Demi een belangrijke rol binnen deze kerkdienst.

Zichtbaar geraakt was de kapelaan toen zijn parochianen hem met een lang en warm applaus bedankten voor de vijf jaar dat hij verbonden was aan de parochie Sint Jan de Doper, waartoe niet alleen Reeuwijk behoort maar ook Gouda, Bodegraven, Moordrecht, Waddinxveen en Boskoop.
Uiteindelijk kreeg hij van de ceremoniemeester alvast een lidmaatschapskaart uitgereikt voor volgend jaar. In de hoop dat de kapelaan zijn oude parochie niet zou vergeten.

Veel aanwezigen spraken na afloop erover hoe jammer zij het vonden dat de kapelaan binnenkort vertrekt naar een nieuwe parochie. Voor veel mensen, ook buiten de kerkgemeenschap, staat Van Paassen synoniem aan verbinding, warmte en aan een modern en verfrissend gezicht van de kerk. Kapelaan Van Paassen vertrekt naar de Clara- en Fransiscusfederatie in Roelofarendsveen e.o. Het officiële afscheid is op zondag 15 maart a.s. om 11.00 uur in de Josephkerk in Gouda.

0 Shares
Sluit Menu