Gepubliceerd 15 juni 2023

Ook opvang Oekraïners voor de regio in Reeuwijk

Vorige week heeft burgemeester Michiel Grauss in het bijzijn van burgemeester Han Weber van Zuidplas, wethouder Wisja Pannekoek van Krimpenerwaard en andere genodigden het eerste gedeelte van de extra opvang voor Oekraïners in gebruik genomen op de Reeuwijkse Poort. In de komende maanden wordt het aantal vluchtelingen stap voor stap uitgebreid van 170 tot 320. Enige tientallen daarvan zijn Oekraïners die niet in de gemeente Zuidplas en Krimpenerwaard kunnen worden geplaatst, omdat het daar op dit moment aan goede opvang ontbreekt.

Burgemeester Michiel Grauss in het bijzijn van burgemeester Han Weber van Zuidplas, wethouder Wisja Pannekoek van Krimpenerwaard en andere genodigden

Regionaal is afgesproken dat gemeenten elkaar helpen bij de opvang. Dat kan ook betekenen dat andere gemeenten weer gaan helpen bij bijvoorbeeld onderwijs of zorg.

Bron gemeentepagina
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN