Gepubliceerd 15 juni 2023

Ook opvang Oekraïners voor de regio in Reeuwijk

Vorige week heeft burgemeester Michiel Grauss in het bijzijn van burgemeester Han Weber van Zuidplas, wethouder Wisja Pannekoek van Krimpenerwaard en andere genodigden het eerste gedeelte van de extra opvang voor Oekraïners in gebruik genomen op de Reeuwijkse Poort. In de komende maanden wordt het aantal vluchtelingen stap voor stap uitgebreid van 170 tot 320. Enige tientallen daarvan zijn Oekraïners die niet in de gemeente Zuidplas en Krimpenerwaard kunnen worden geplaatst, omdat het daar op dit moment aan goede opvang ontbreekt.

Burgemeester Michiel Grauss in het bijzijn van burgemeester Han Weber van Zuidplas, wethouder Wisja Pannekoek van Krimpenerwaard en andere genodigden

Regionaal is afgesproken dat gemeenten elkaar helpen bij de opvang. Dat kan ook betekenen dat andere gemeenten weer gaan helpen bij bijvoorbeeld onderwijs of zorg.

Bron gemeentepagina
Redacteur Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN