Gepubliceerd 22 december 2023

Opvang alleenstaande jonge asielzoekers in GR8 hotel verlengd tot eind 2024

In het GR8 hotel aan de Goudseweg in Bodegraven worden maximaal 100 alleenstaande minderjarige vreemdelingen (AMV) tijdelijk opgevangen. Gemeente Bodegraven-Reeuwijk en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) gaan deze vorm van eerste opvang, die officieel eind 2023 afloopt, verlengen tot eind 2024.

Voor burgemeester Michiel Grauss is het feit dat deze voorziening tot op heden goed functioneert de belangrijkste reden om het verzoek van het COA voor verlenging van de tijdelijke opvang in het GR8 hotel te honoreren.

Een recent verschenen evaluatie zorgde voor het definitieve groene licht voor de verlenging van de tijdelijke opvang in het hotel. De evaluatie geeft weer dat de huidige opvang in het algemeen goed verloopt. Er is gesproken met COA medewerkers en jongeren ter plekke, betrokken instanties, gezinsvoogden, bedrijven rondom het hotel en lokale winkeliers waar de jongeren soms komen. Burgemeester Grauss vindt het meer dan terecht dat inwoners mogen verwachten dat de opvang binnen alle normen blijft die je daaraan verbindt.

Tekst aangeleverd door e gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN