Gepubliceerd 23 oktober 2023

Oproep om mee te doen aan landelijke natuurwerkdag

Op vele plaatsen in het gehele land werken op 4 november vrijwilligers aan natuurherstel. Via https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/ kun je alle klussen vinden waaraan je mee kunt doen. Van wilgenknotten, waterplas opschonen, Goudse heemtuin mooi maken – voor elk wat wils. Ook op de Hortus Populus en een groep vrijwilligers van het IVN IJssel en Gouwe zijn aan het werk op 4 november.

IVN NatuurkiekersDe groep vrijwilligers van het IVN IJssel en Gouwe maakt een vaartocht naar eiland de Grote Akker in de plas Ravensberg. In deze plas liggen vele eilanden waarvan een aantal ernstig bedreigd wordt door onvoldoende onderhoud. Helaas zijn er al eilanden helemaal weggespoeld. De eilanden zijn niet toegankelijk voor het publiek en vormen het leefgebied voor vele soorten vogels. Gelukkig wordt er de laatste jaren met succes gewerkt aan herstel.

En in de Hurtus Polus wordt een stuk wilde tuin structuur aangebracht. Er worden duidelijke paden gemaakt en inheemse struiken geplant. Een insectenmuur en een broedplaats voor wilde bijen leggen ze aan. Zo ontstaat een echte ‘vlinder- en fladdertuin’ naast en om een blote voetenpad. Op een ander gedeelte graven we de eerste gaten om een grote hoeveelheid bessenstruiken te planten in een bessenlaantje.

Meer info krijgt u ook in ons wekelijks programma Gewoon Groen waar we u wekelijks informeren over de natuur in het Groene Hart.

Aanmelding en praktische informatie vind u (ook) op www.natuurwerkdag.nl.

Tekst Jerome Brands
Bron: IVN en Hortus Populus

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN