Gepubliceerd 28 juli 2023

Opnieuw Doorvaardag Gouda-Reeuwijk

De gemeente Gouda organiseert samen met het Gouds Sluiswachtersgilde op zaterdag 26 augustus opnieuw een zogenoemde Doorvaardag naar de Reeuwijkse Plassen. Tussen 10.00 uur en 19.30 uur kan dan onbeperkt heen en weer worden gevaren tussen Gouda en Reeuwijk.

Het Reeuwijks Verlaat, de bruggen bij de Karnemelksloot en de Kleiwegbrug worden dan continu bediend. De bediening tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden in het hoogseizoen slechts vier keer per dag. Maar tijdens de Doorvaardag hoeven waterrecreanten helemaal geen rekening te houden met de beperkte bedieningstijden.

De gemeenten Gouda en Bodegraven-Reeuwijk willen de vaarverbinding van de Reeuwijkse Plassen naar de binnenstad van Gouda en vice versa verbeteren. Volgens de gemeente waren de doorvaardagen in de voorgaande jaren een groot succes.

Bron gemeente Gouda
Tekst Floortje van Gemeren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN