Gepubliceerd 28 juli 2023

Opnieuw Doorvaardag Gouda-Reeuwijk

De gemeente Gouda organiseert samen met het Gouds Sluiswachtersgilde op zaterdag 26 augustus opnieuw een zogenoemde Doorvaardag naar de Reeuwijkse Plassen. Tussen 10.00 uur en 19.30 uur kan dan onbeperkt heen en weer worden gevaren tussen Gouda en Reeuwijk.

Het Reeuwijks Verlaat, de bruggen bij de Karnemelksloot en de Kleiwegbrug worden dan continu bediend. De bediening tussen Gouda en Reeuwijk is normaal op vaste tijden in het hoogseizoen slechts vier keer per dag. Maar tijdens de Doorvaardag hoeven waterrecreanten helemaal geen rekening te houden met de beperkte bedieningstijden.

De gemeenten Gouda en Bodegraven-Reeuwijk willen de vaarverbinding van de Reeuwijkse Plassen naar de binnenstad van Gouda en vice versa verbeteren. Volgens de gemeente waren de doorvaardagen in de voorgaande jaren een groot succes.

Bron gemeente Gouda
Tekst Floortje van Gemeren

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN