Gepubliceerd 4 september 2022

Opnames van videoboodschappen i.v.m. provinciale verkiezingen

In de aanloop naar de provinciale verkiezingen in maart volgend jaar, maakt de provincie Zuid-Holland in drie korte videoboodschappen de balans op voor het actuele thema klimaatadaptatie. Dit najaar komt de video online op de site van de provincie Zuid-Holland.

Eén van de filmpjes gaat over de veenweiden. Rob Ligtenberg, programmamanager Veenweiden, kwam naar het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) in Zegveld voor opnames.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in de veenweidegebieden in 2030 1 megaton CO2 moet zijn gereduceerd om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat betekent voor Zuid-Holland een grote opgave in de veenweidegebieden, waarbij de provincie met verschillende partijen in het gebied afspraken heeft gemaakt om dit te realiseren.

Naast concrete projecten als het aanleggen van waterinfiltratiesystemen langs de Meije, in Driebruggen en in Vlist, investeert de provincie ook in kennis – en onderzoeksprogramma’s zoals Boeren bij Hoogwater.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke tot matige zuidwesten wind bij een temperatuur van -1°C.

In de middag zonnige momenten. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik klimt op naar 3°C.

In de nacht brede opklaringen bij een minimumtemperatuur van -2°C.

Zondag in eerste instantie wolken en opklaringen. In de middag trekt de hemel dicht en op het eind van de middag en in de avond valt er winterse neerslag. Het kwik zakt loopt op naar 1°C. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

MEEST BEKEKEN