4 september 2022

Opnames van videoboodschappen i.v.m. provinciale verkiezingen

In de aanloop naar de provinciale verkiezingen in maart volgend jaar, maakt de provincie Zuid-Holland in drie korte videoboodschappen de balans op voor het actuele thema klimaatadaptatie. Dit najaar komt de video online op de site van de provincie Zuid-Holland.

Eén van de filmpjes gaat over de veenweiden. Rob Ligtenberg, programmamanager Veenweiden, kwam naar het Veenweiden Innovatiecentrum (VIC) in Zegveld voor opnames.

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in de veenweidegebieden in 2030 1 megaton CO2 moet zijn gereduceerd om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Dat betekent voor Zuid-Holland een grote opgave in de veenweidegebieden, waarbij de provincie met verschillende partijen in het gebied afspraken heeft gemaakt om dit te realiseren.

Naast concrete projecten als het aanleggen van waterinfiltratiesystemen langs de Meije, in Driebruggen en in Vlist, investeert de provincie ook in kennis – en onderzoeksprogramma’s zoals Boeren bij Hoogwater.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu