Gepubliceerd 22 mei 2023

Opmerkelijke successtory voor trainer Boris van Es

Trainer Boris van Es maakt met Nieuwkoop een opmerkelijk seizoen door. In een week tijd pakte de Bodegraafse oefenmeester de Districtsbeker in West II (1-0 zege op XerxesDZB) en dat was sowieso al een stunt als 3e klasser en werd hij afgelopen zaterdag ook nog kampioen in de 3e klasse A. Een soortgelijke ‘dubbel’ kunnen niet veel trainers in het amateurvoetbal overleggen op hun palmares.

● Boris van Es vindt bij Nieuwkoop het ultieme succes waar elke trainer naar op zoek is. (Archieffoto)

Succesvolle mix

Een verklaring voor het succesvolle seizoen is niet altijd zomaar aan te geven en zeker wat de rol van een trainer daarin is. Bij Nieuwkoop lijkt het een succesvolle mix te zijn van jong en oud en het management van een gedreven trainer. Jeugdspelers naar het 1e elftal laten doorstromen, brengt ook een risico met zich mee. In hun ontwikkeling maken jeugdvoetballers nog vaak up en downs mee. Bij Nieuwkoop blijkt onder leiding van Van Es dat de ingestroomde jeugd zich gemakkelijk aanpast aan het vereiste niveau.

Ook trainer in Bodegraven-Reeuwijk

Van Es was eerder ook trainer in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zo bracht hij Rohda’76 via nacompetitie naar de 3e klas, maar degradeerde daarna weer met de blauwwitten naar de 4e klas. Afgelopen seizoen bereikte hij met CVC Reeuwijk ook de nacompetitie voor een plek in de 2e klas. Dat lukte niet. In een spectaculaire wedstrijd ging CVC ongelukkig met 4-3 onderuit tegen Soccer Boys.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnige perioden en wolken

In de ochtend is er een mix van wolken en brede opklaringen. De matige wind zit in de westhoek en de temperatuur is 12°C.

In de middag en avond wisselend bewolkt en opklaringen. De matige wind waait uit het westen. De thermometer geeft 14°C aan. 

Foto: De Groene wereld

 

In de nacht brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Maandag veel bewolking waaruit regen valt. De vrij krachtige wind is west tot zuidwest. Veel warmer dan 10°C wordt het deze dag niet.

MEEST BEKEKEN