22 mei 2023

Opmerkelijke successtory voor trainer Boris van Es

Trainer Boris van Es maakt met Nieuwkoop een opmerkelijk seizoen door. In een week tijd pakte de Bodegraafse oefenmeester de Districtsbeker in West II (1-0 zege op XerxesDZB) en dat was sowieso al een stunt als 3e klasser en werd hij afgelopen zaterdag ook nog kampioen in de 3e klasse A. Een soortgelijke ‘dubbel’ kunnen niet veel trainers in het amateurvoetbal overleggen op hun palmares.

● Boris van Es vindt bij Nieuwkoop het ultieme succes waar elke trainer naar op zoek is. (Archieffoto)

Succesvolle mix

Een verklaring voor het succesvolle seizoen is niet altijd zomaar aan te geven en zeker wat de rol van een trainer daarin is. Bij Nieuwkoop lijkt het een succesvolle mix te zijn van jong en oud en het management van een gedreven trainer. Jeugdspelers naar het 1e elftal laten doorstromen, brengt ook een risico met zich mee. In hun ontwikkeling maken jeugdvoetballers nog vaak up en downs mee. Bij Nieuwkoop blijkt onder leiding van Van Es dat de ingestroomde jeugd zich gemakkelijk aanpast aan het vereiste niveau.

Ook trainer in Bodegraven-Reeuwijk

Van Es was eerder ook trainer in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Zo bracht hij Rohda’76 via nacompetitie naar de 3e klas, maar degradeerde daarna weer met de blauwwitten naar de 4e klas. Afgelopen seizoen bereikte hij met CVC Reeuwijk ook de nacompetitie voor een plek in de 2e klas. Dat lukte niet. In een spectaculaire wedstrijd ging CVC ongelukkig met 4-3 onderuit tegen Soccer Boys.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en sluierbewolking

In de ochtend van deze 2e pinksterdag is er veel ruime voor de zon maar trekt er ook sluierbewolking over. De matige wind is noordoost en de temperatuur 13°C.

In de middag ook sluierbewolking die verder in de middag en in de avond oplost. De matige wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft 17°C aan.

In de nacht een afwisseling van wolken en brede opklaringen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Dinsdag trekt er in de ochtend bewolking over en zien we maar weinig van de zon. In de middag en avond klaart het op. De matige wind blijft noordoost. Warmer dan 17°C wordt het niet. 

Foto: Tonnie Sluierbewolking

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu