Gepubliceerd 31 oktober 2023

Oplossing voor huisartsentekort in Bodegraven

Twee nieuwe dokterspraktijken bieden per 1 januari aanstaande een blijvende oplossing voor het huisartsentekort in Bodegraven. De twee opereren vooralsnog onder de vleugels van twee bestaande praktijken, met gebruik van de infrastructuur en de organisatie. Maar op termijn moeten ze geheel zelfstandig opereren, met eigen medewerkers.

De twee praktijken zijn die van M.Daniels en C. Spaargaren in het Medisch Centrum en die van K. Van den Nieuwendijk in de Noordstraat. Voorzitter M. Daniels van de Hagro (Huisartsengroep Bodegraven) is blij met de uitkomst van de speurtocht van de afgelopen maanden. Hij spreekt van een “toekomstbestendige en duurzame oplossing.” Voor de uitbreiding worden jonge huisartsen aangetrokken. Daniels: “Ons voordeel is dat we beide een opleidingspraktijk zijn, we kunnen dus gemakkelijk een voormalig huisarts in opleiding aantrekken.”

Pijnlijk
Het tekort aan huisartsen werd pijnlijk duidelijk doen dokter Jan van Dobben deze zomer zijn praktijk sloot zonder voor opvolging te zorgen. Daardoor zaten in een keer circa 1.500 patiënten zonder vaste huisarts. De bestaande praktijken hanteerden eerder al een patiëntenstop doordat ze overvol zaten. De nieuwe praktijken zullen geleidelijk uitgroeien tot zogenaamde normpraktijken, met circa 2.100 patiënten. Zowel in het Medisch Centrum als aan de Noordstraat zal uitbreiding van de faciliteiten ruimte moeten bieden. De gemeente heeft bij monde van wethouder Dirk-Jan Knol al medewerking toegezegd, al zullen wel alle wettelijke procedures afgehandeld moeten worden. Eerder liep de mogelijke komst van twee nieuwe huisartsen stuk op te hoge investeringen.


De ex-patiënten van Van Dobben ontvangen binnenkort een brief onder welke praktijk zij na 1 januari vallen, zij worden gelijkelijk verdeeld. Anderen kunnen zich naar eigen keuze telefonisch inschrijven via de praktijken van Daniels en Spaargaren en Van den Nieuwendijk.

Tekst Henri Stolwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN