Gepubliceerd 18 juni 2023

Opkomst bij activiteiten Romeinendag teleurstellend

Afgelopen zaterdag werd er door de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een Romeinendag georganiseerd. De Historische Kring Bodegraven en de medewerkers van de oogst- en pluktuin Hortus Populus hadden vijf leuke activiteiten georganiseerd maar helaas was het aantal deelnemers teleurstellend. De dag begon in het GroeneHartHuys waar amateur archeoloog Chris Zwaan zijn archeologische vondsten tentoongesteld heeft, waaronder een Romeinse munt.

Chris Zwaan met Romeinse munt


Architect Gert Jacob de Graaf liet tijdens een wandeling door het dorp zien waar onder de grond de funderingen zijn gevonden van een Romeins castellum en enkele barakken. Hij tekende op de grond uit waar de fundering lag. Dat kon hij reproduceren aan de hand van foto’s die zijn gemaakt tijdens het archeologisch onderzoek dat is uitgevoerd voor de bouw van het appartementencomplex aan de Oud Bodegraafseweg.
Het was een zware tocht vanwege de warmte.

Architect Gert Jacob de Graaf tekent fundering Romeins castellum uit op straat


Regelmatig werd er even een korte pauze ingelast in de schaduw. De uitrusting inclusief schild en helm is erg zwaar. Halverwege werden de helmen afgezet. De Romeinen verlangden naar een bad in een Romeins badhuis.

De wandeling van circa 3 kilometer begon bij het GroeneHartHuis en eindigde bij de Romeinse barak in de Hortus Populus. ’s Middags was er een Romeinse lunch voor de organisatoren. Voor kinderspelletjes op de Hortus was het te warm en besloten werd om te gaan zwemmen bij het hondenstrandje in het Limespark.


Voor de Romeinse maaltijd die ’s avonds werd opgediend, hadden 16 deelnemers zich aangemeld.

Redacteur en verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, buien  en opkaringen

In de ochtend van alles wat, wolken, opklaringen en enkele buien. De matige wind is noordwest tot noord. De temperatuur is 8*C.

In de middag meer bewolking een bui en ook opklaringen. De matige wind waait uit noordwest tot noord. Het kwik komt niet veel verder dan 10*C. 

Foto: Karin broekhuysen

 

De nacht verloopt vrij helder waarbij het afkoelt naar 4*C.

Zondag een mix van wolken en brede opklaringen. De wind is noordoost. Met 12*C is het iets zachter.

 

MEEST BEKEKEN