Gepubliceerd 15 juni 2023

Openingstijden horeca centrum Bodegraven verruimd

De horeca in het centrum van Bodegraven mag voortaan op vrijdag tot 2 uur open en op zaterdag en zondag tot 4 uur. Bezoekers kunnen tot 1.30 naar binnen, daarna alleen nog naar buiten zodat het uitgaanspubliek niet allemaal tegelijk naar huis gaat. Een half uur voor sluitingstijd mag er geen alcohol meer geschonken worden.

De wijziging op de APV is tot stand gekomen doordat het amendement op de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de VVD, Lokaal Liberaal en D66 afgelopen woensdag met steun van het CDA is aangenomen.

Onderzocht wordt of het mogelijk is om in de exploitatievergunning op te nemen dat er kort voor sluitingstijd geen eten meegegeven mag worden. Dit, om te voorkomen dat er na sluitingstijd nog op straat gegeten wordt en uitgaanspubliek blijft rondhangen. Er komt ook een onderzoek of de politie een gebiedsverbod en alcoholverbod (gele/rode kaart) kan instellen.

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN