10 april 2021

Opening regenboogpad Stationsplein

Veel treinreizigers, die de laatste dagen het station in Bodegraven verlieten werden geconfronteerd met een veelkleurige aanloop naar het zebrapad. Vrijdagmiddag om 16.00 u opende wethouder Dirk Jan Knol dit pad officieel samen met één van de initiatiefnemers Tim Baelde.

Dit regenboogpad is een statement van de gemeente. Het vertelt dat Bodegraven-Reeuwijk een diverse samenleving is, waar iedereen welkom is en iedereen elkaar in zijn waarde laat. Hiermee laat Bodegraven- Reeuwijk zien een inclusieve gemeente te zijn. Of iemand nu een kleurtje heeft, anders geaard is of afwijkt van de norm, in een open samenleving mag iedereen zich zelf zijn wie hij of zij ook is.


In een vraaggesprek vertelt de wethouder dat zijn betrokkenheid hiermee mede gebaseerd is op het feit dat zijn vader op latere leeftijd uit de kast is gekomen. Ook vertelde de wethouder dat het niet bij dit initiatief blijft, en de gemeente plannen heeft contactavonden te organiseren, alsook filmavonden in de plaatselijke bioscoop. Deze staan echter vanwege corona op een laag pitje.


Dat het regenboogpad aan zijn bedoelingen beantwoordt, ervoer schrijver dezes op weg naar huis, toen hij een vage kennis ontmoette, die onthulde dat zijn dochter het jammer vindt, dat ze niet meer hand in hand met haar vriendin kan lopen.

0 Shares
Sluit Menu