17 januari 2022

Open Water zwemevenement gepland voor 18 juni 2022

De datum is bepaald: het open water zwemevenement in de Oude Rijn bij Bodegraven vindt komend seizoen plaats op zaterdag 18 juni. De organisatie van de Bodegraafse Zwem & Polo Club BZ&PC staat in de startblokken voor het waterspektakel voor wedstrijd- en recreatieve zwemmers, voor triatleten en alle andere geïnteresseerden.

“Afgelopen twee jaar kon onze happening, zoals zoveel andere evenementen, vanwege corona niet doorgaan,” aldus Henk Labordus, coördinator van de organisatie. “Maar er is wel meer in open water gezwommen dan ooit. We hopen dat het dit keer wel weer gaat lukken om een evenement te organiseren en daarmee weer veel mensen een plezier te doen. We gaan er in elk geval alles voor in stelling zetten.”

• De organisatie van het Open Water zwemevenement heeft er zin in.

Extra Boost

Vanwege de coronacrisis heeft het open water zwemmen een extra boost gekregen. Voor individuele zwemmers die niet in het zwembad terecht konden, lonkte het open water, want daar heb je de ruimte! De Reeuwijkse Surfplas is altijd open, en daar wordt nog steeds bijna dagelijks gezwommen, al dan niet met een wetsuit. Labordus: ”Ik hoop dat veel mensen blijven zwemmen in open water. En dat we dat terugzien in het aantal mensen dat mee gaat doen aan ons Open Water zwemfeest op 18 juni 2022.”

 Voor iedereen

Open water zwemmen is voor iedereen. Er zijn wedstrijdzwemmers die zwemmen voor de punten. Dat zijn jongeren en ouderen. Zo is er een aparte masterscategorie waarbij bijvoorbeeld de 1 km vrije slag of de 200 m schoolslag gezwommen kan worden. De wedstrijden vinden allemaal plaats aan de Rijnkade, bij de sluis van Bodegraven. Maar er zijn ook twee prestatietochten. De tocht van 2,5 km start bij Fort Wierickerschans en de tocht van 5 km start in Nieuwerbrug. Vanaf daar voeren de prestatietochten naar de sluis in Bodegraven. Aan deze prestatietochten mag iedereen deelnemen, dus ook zonder lid te zijn van een zwemvereniging.

Inschrijving voorjaar open 

Labordus sluit af: “De inschrijving gaat dit voorjaar open, maar het staat iedereen natuurlijk vrij om nu alvast te beginnen met de training. In buitenwater zwemmen is de komende maanden voor de meeste mensen nog wat fris, maar de zwembaden zijn weer open en daar kan je ook je meters maken. Zet in elk geval 18 juni in je agenda, kom meedoen en bekijk ons mooie dorp eens vanuit een ander perspectief!”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Wolken, opklaringen en later buien

In de ochtend is het bewolkt en in eerste instantie zijn er nog opklaringen. De zwakke wind is zuidoost. In de loop van de middag en inde avond vallen er enkele buien. De matige wind draait naar de westhoek. Het kwik loopt op naar 21°C maar in de buien zakt de temperatuur een aantal graden. 

Foto: Weerwoord.be Later buien

 

De nacht verloopt bewolkt waaruit wat regen kan vallen. De minimumtemperatuur wordt 12°C.

Dinsdag wisselend bewolkt en opklaringen. In de ochtend vallen er regenbuien. De matige en af en toe vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Veel warmer dan 17°C wordt het niet.

Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de loop van de middag en in de avond raakt het geheel bewolkt. De matige tot soms vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft in de middag 17°C aan.

In de nacht bewolkt en kans op wat regen. De minimumtemperatuur wordt 13°C.

Donderdag In de ochtend opklaringen maar in de middag en avond meer bewolking. De matige wind zit in de westhoek. Met 18°C wordt het een graadje warmer. 

Foto: Maarten Koch Wolken en opklaringen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu