Gepubliceerd 30 mei 2023

Open Dag bij de VegaBoerderij aan de Buitenkerk 57

Ondanks het koude en natte voorjaar heeft de VegaBoerderij al de gehele maand mei ieder weekend groentepakketten geoogst voor de leden; vanaf komend weekend zal er ook weer gestart worden met proefpakketten voor belangstellenden.

Op zaterdag 3 juni is er voor iedereen die er een keertje wil kijken Open Dag, van 10.00 – 14.00 uur aan de Buitenkerk 57 in Bodegraven.

Dat er al zo veel geoogst kan worden komt ook door twee grote tunnelkassen die op de tuin zijn geplaatst. De tweede is in maart nog bij wind en sneeuwval opgebouwd, maar daar worden nu letterlijk de vruchten van geplukt.

De VegaBoerderij is een coöperatie van nu bijna 100 leden. Veel van de werkzaamheden worden verricht door de leden zelf, die daardoor ook betrokken zijn bij hun eigen groente. Dit meewerken is vrijwillig, leden hoeven dat niet te doen. Gepco van Ek is als boer in dienst van de coöperatie en coördineert het werk.

Meer info over VegaBoerderij is te vinden op: vegaboerderij.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN