7 december 2021

Opdeling kunstgrasveld valt verkeerd bij voetbalver. Bodegraven

De voetbalvereniging Bodegraven (VVB) is onaangenaam verrast door de nieuwe opzet van de opdeling van hun kunstgrasveld. Uit de nieuwe opzet blijkt dat de VVB niet een half kunstgrasveld overhoudt, maar dat het gedeelte voor de hockey (HCRB) nu ook de middenlijn overschrijdt. En dat valt verkeerd bij VVB. Tijdens het inspraakmoment op 1 december jl. bij de gemeenteraad liet VVB dat duidelijk merken.

• Rini Emonds (l) en Jan de Wit (r) van VVB staan op de plek waar het hockeyveld het halve kunstgrasveld van VVB overschrijdt en de voetbalclub niet meer de beschikking heeft over een heel half veld.

Idee betrokken clubs

Om het veldentekort bij ESTO op te lossen zou de hockey moeten verplaatsen naar de Groene Zoom. In hoe dat zou moeten met de betrokken verenigingen VVB, Vriendenschaar en HCRB ontstond eerst een patstelling. Om die toch te doorbreken zijn op voorspraak van VVB de betrokken clubs bij elkaar gekomen om te proberen er uit te komen. Uit de gesprekken is het idee geboren om het nieuwe hockeyveld niet richting de N11 (Vriendenschaar) aan te leggen maar richting Goudseweg (kunstgras VVB). VVB zou dan een half kunstgrasveld overhouden om nog op te kunnen trainen en toernooien op te kunnen spelen. VVB zou daar mee kunnen leven.

Omarmd

Het idee van de betrokken clubs werd in een gesprek door wethouder Knol en zijn ambtenaar omarmd en zou verder worden uitgewerkt.

Diverse tekeningen en plannen

Daarna kwamen diverse tekeningen voorbij waarbij de ligging van het nieuwe halve hockeyveld was te zien. Uit de laatsten bleek dat nu het hockeyveld in de lengterichting zou worden aangelegd en daardoor over de middenlijn zou komen waardoor VVB minder dan een half kunstgrasveld zou overhouden.

Geen reactie

VVB heeft hierop richting wethouder Knol gereageerd om aan te geven om het hockeyveld toch aan te leggen naar het oorspronkelijke idee van de betrokken clubs zodat Bodegraven nog een half kunstgrasveld zou overhouden. Een reactie bleef uit van wethouder Knol en zijn ambtenaar, die ook bezig waren met de problematiek rond het veld aan de Grutto.

Onaangenaam verrast

Een aantal weken geleden werd de bestektekening gepresenteerd van het nieuwe kunstgrasveld aan de Grutto (bij ESTO). Opvallend genoeg werd niet gesproken over het halve hockeyveld aan de Groene Zoom. Korte tijd daarna werd VVB onaangenaam verrast dat de bestektekening van het nieuwe hockeyveld er al zou zijn en op het punt stond om goedgekeurd te worden waarna de aanbestedingen plaats zouden kunnen vinden. VVB voelt zich gepasseerd.

Meeste bouwgrond

Wethouder Knol wil vasthouden aan de ligging van het hockeyveld voor een deel op het halve veld van VVB. Het levert volgens een stedenbouwkundig adviseur de meeste bouwgrond (ongeveer 1 % meer!) op als VVB over 5 jaar verhuist naar de Groene Zoom en de bouwgrond vrijkomt. En over 10 jaar de rest als HCRB verhuist naar hun complex aan de Reeuwijkse Hout.

Interview

In onderstaand interview met BR6-sportverslaggever André van Egdom doen Jan de Wit, Rini Emonds en voorzitter Joost de Meijere van VVB hun beklag. Ze vertellen hoe het een en ander is gegaan, hoe het gelijktijdig aanleggen van het veld aan de Grutto en Groene Zoom nog voor veel problemen kan zorgen en de gevolgen voor de club als hun deel van het kunstgrasveld niet meer te gebruiken valt.

Interview met VVB

Inspraakmoment VVB

Het inspraakmoment van VVB op 1 december jl. bij de gemeenteraad is terug te zien. Met daarin ook de toelichting van wethouder Knol op de genomen beslissing het halve hockeyveld toch over de middenlijn aan te leggen.

Link naar: Inspraakmoment VVB

Tijdens het inspraakmoment maakte dhr. Emonds (VVB) gebruik van tekeningen om een en ander uit te leggen over de ligging van het hockeyveld. Het verduidelijkt de gerezen problematiek rond de aanleg van het hockeyveld aan de Groene Zoom.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Vrij zonnig maar later meer bewolking

In de ochtend is er nog veel ruimte voor de zon. Geleidelijk aan trekt er sluierbewolking over en in de loop van de middag en in de avond trekt de hemel dicht. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwesten tot westenwind. Het kwik loopt op naar 26°C. In de nacht is het bewolkt en vallen er enkele regen- en onweersbuien. Het koelt niet veel verder af dan 17°C.

Woensdag is er veel bewolking en maar weinig zon. Het ziet er naar uit dat verspreid over de gehele dag en avond enkele regen- en onweersbuien gaan vallen. Hoeveel, hoe heftig en op welke momenten is nu nog lastig aan te geven. Paraplu dus bij de hand. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 23°C wordt het een aangename temperatuur.

Vanaf donderdag weer meer zon en minder kans op buien. 

Foto: VWK Later meer bewolking

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu