Gepubliceerd 2 juli 2023

Op de bres voor instandhouden van subsidies

Komende woensdag dienen PvdA, Burgerbelangen en GroenLinks tijdens de gemeenteraadsvergadering een amendement in zodat de bezuinigingen op subsidies in 2025, 2026 en 2027 uit de kadernota worden geschrapt. ChristenUnie, GroenLinks en PvdA dienen een motie in waarin wordt opgeroepen om subsidies te blijven indexeren voor inflatie.

Volgens wethouder Dir-Jan Knol is de bezuiniging door niet indexeren van subsidies een sluitpost.

Algemene beschouwingen 21 juni 2023

Tijdens de algemene beschouwingen was er nog weinig steun voor deze voorstellen maar de meeste commissieleden hadden toen nog geen gelegenheid gehad om een stuk te lezen dat op het laatste moment was toegevoegd. Uit dat stuk bleek dat er de komende jaren een begrotingsoverschot wordt verwacht. Het college wil de meevallers gebruiken voor het verbeteren van de financiële positie van de gemeente.

Wethouder Dirk-Jan Knol legde uit dat een bezuiniging op de subsidie mogelijk is door partijen efficiënter te laten samenwerken in het sociaal domein. Het is niet zo dat bijvoorbeeld de Oranjeverenigingen en voetbalverenigingen geen subsidie meer kunnen krijgen.

Algemene beschouwingen 21 juni 2023

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN