Gepubliceerd 24 juli 2023

Op 1 augustus supermaan te zien

Op dinsdag 1 augustus kun je in Bodegraven-Reeuwijk en omgeving een mooi fenomeen aanschouwen: een supermaan. De afstand tussen de maan en de aarde is dan op zijn kleinst, waardoor de maan juist heel groot lijkt. In werkelijkheid is de maan niet opeens groter dan normaal, het is slechts gezichtsbedrog. Op 1 augustus is de afstand tussen de maan en Woerden 363.815 kilometer. Dat betekent dat de maan er 7 procent groter uitziet en 16 procent feller licht geeft dan normaal.

Dit is met een camera goed vast te leggen. Wie de supermaan wil zien, moet rond 23.00 uur klaar zitten. Tegen 04.00 uur is het spektakel afgelopen.

Bron: Inbuurt.nl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN