Gepubliceerd 23 april 2023

Ook toewijzing van middeldure huur- en betaalbare koopwoningen geregeld

De gewijzigde huisvestingsverordening wordt woensdag 26 april als hamerstuk behandeld in de gemeenteraad. In de huisvestingsverordening is vastgelegd hoe de schaarse sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen over de woningzoekenden worden verdeeld. Vastgelegd is dat 50% van het aanbod wordt toegewezen aan eigen inwoners.

Ten opzichte van de verordening uit 2019 is de grootste aanpassing dat er nu ook regels zijn voor de toewijzing van middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Voor de betaalbare koopwoningen is een opkoopbescherming van kracht zodat ze betaalbaar blijven, ook voor de volgende koper.

Commissie Ruimte 12 april 2023
Huisvestingsverordening

Voor spoedzoekers worden flexwoningen neergezet, waar spoedzoekers twee jaar de tijd hebben om een permanente woning te zoeken. Ruim een derde (57 woningen in 2022) van de woningen wordt toegekend buiten de regels van de verordening om aan statushouders, spoedzoekers, uitstroom uit de maatschappelijke opvang en ex-gedetineerden en de vrije toewijzingsruimte van de corporaties.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en regen

In de ochtend is het bewolkt en daaruit valt regen. De matige wind is zuid. De thermometer geeft 8°C aan.

In de middag veel bewolking en perioden met regen. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 10°C.

In de nacht eert nog regen maar later klaart het op. Het koelt daarbij af naar 5°C.

Vrijdag wisselend bewolkt en opklaringen. Tegen de avond valt er opnieuw regen. De temperatuur wordt 10°C.

Foto: Jannes Somber

 

MEEST BEKEKEN