Gepubliceerd 23 april 2023

Ook toewijzing van middeldure huur- en betaalbare koopwoningen geregeld

De gewijzigde huisvestingsverordening wordt woensdag 26 april als hamerstuk behandeld in de gemeenteraad. In de huisvestingsverordening is vastgelegd hoe de schaarse sociale huurwoningen, middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen over de woningzoekenden worden verdeeld. Vastgelegd is dat 50% van het aanbod wordt toegewezen aan eigen inwoners.

Ten opzichte van de verordening uit 2019 is de grootste aanpassing dat er nu ook regels zijn voor de toewijzing van middeldure huurwoningen en betaalbare koopwoningen. Voor de betaalbare koopwoningen is een opkoopbescherming van kracht zodat ze betaalbaar blijven, ook voor de volgende koper.

Commissie Ruimte 12 april 2023
Huisvestingsverordening

Voor spoedzoekers worden flexwoningen neergezet, waar spoedzoekers twee jaar de tijd hebben om een permanente woning te zoeken. Ruim een derde (57 woningen in 2022) van de woningen wordt toegekend buiten de regels van de verordening om aan statushouders, spoedzoekers, uitstroom uit de maatschappelijke opvang en ex-gedetineerden en de vrije toewijzingsruimte van de corporaties.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zonnig weer

In de ochtend is het onbewolkt en veel ruimte voor de zon. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft 17°C aan.

In de middag en avond zonnig weer. De zwakke tot matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 21°C.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Maandag eveneens zonnig weer. Er staat een zwakke noordoostenwind. De thermometer geeft in de middag 21°C aan.

Foto: Lambert Reijns

 

MEEST BEKEKEN