18 november 2021

Ook in het amateurvoetbal gaat de competitie door | Ook live radioverslaggeving

De KNVB heeft besloten om de competitie in het amateurvoetbal niet te onderbreken door de coronamaatregelen. Ondanks dat de wedstrijden zonder publiek worden gespeeld en daardoor de clubs barinkomsten missen.

Standpunt

De KNVB staat op het standpunt dat sporten gezond is en als je dit niet doet, terwijl het wel mag, je dan een slecht signaal afgeeft naar de overheid en de samenleving.

Compensatie

Het spelen zonder publiek betekent voor de clubs een financiële strop. Het kabinet werkt momenteel aan een compensatieregeling voor de geleden schade in de sportsector. Dit geldt voor alle amateurverenigingen.

Wel live radioverslag

De media heeft wel toegang tot de sportwedstrijden. Dat betekent dat Sport Op Zaterdag en Gouwestad Sport ook dit weekend op de radio de voetbalwedstrijden live kunnen blijven verzorgen, zodat de supporters toch hun club kunnen volgen. Beide sportprogramma’s zijn te beluisteren bij BR6, RTV Gouwestad en MidlandFM.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en opklaringen

Vandaag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. In de middag en avond neemt de bewolking verder toe en in de avond gaat het regenen. De zwakke wind is zuid en draait vanmiddag naar het zuidoosten en neemt toe tot matig. Het kwik loopt op naar 6°C. In de nacht valt er in eerste instantie nog regen maar later in de nacht klaart het op. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Woensdag is er een mix van wolken en opklaringen. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden. Evenals vandaag wordt het in de middag 6°C. 

Foto: De Groene wereld De zon komt op

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu