25 januari 2021

Ook in 2021 nog geen perspectief voor herstart amateurcompetities

Gaf 2020 de amateurcompetities geen enkel perspectief voor een herstart, in 2021 is dat voorlopig niet anders. Met het verlengen van de coronamaatregelen t/m 9 februari zijn de vooruitzichten voor de amateursport nog uitzichtloos.

Vanaf half oktober liggen de competities al stil. Voor hoe lang nog? De frustatie hierover groeit met de dag in de amateursportwereld vooral ook over de soms voor de buitensport inconsequente maatregelen. De traagheid waarmee nu wordt gevaccineerd biedt voorlopig ook nog geen reden om al snel te hopen op versoepelingen. En hoe langer dit duurt hoe meer sportverenigingen te maken krijgen met ledenverlies. Inmiddels hebben enkele sportbonden ook weer geanticipeerd op de nieuwe coronamaatregelen.

Nog steeds twee scenario’s

De KNVB blijft nog vasthouden aan nog twee scenario’s voor de herstart van de voetbalcompetitie. Nog de 1e helft van de competitie uitspelen of elke groepsklasse in twee poules verdelen. Maar de voetbalbond heeft al wel een deadline vastgesteld.

Deadline

Uiterlijk op 10/11 april moet de bal weer kunnen rollen. Lukt dat niet dan gaat er een streep door de competitie van het seizoen 2020-2021. In plaats daarvan zullen voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien voor alle categorieën worden georganiseerd, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

Volleybal zonder promotie en degradatie

Bij de NeVoBo liggen de eerder uitgewerkte scenario’s ook al weer in de prullenmand. Zij zijn niet haalbaar door de nieuwe coronamaatregelen. De Volleybalbond heeft daarom besloten om promotie en degradatie voor dit seizoen vanaf de topklasse en lager te schrappen.

Streep door zaalkorfbalcompetitie

De KNKV (Korfbalbond) heeft een streep moeten zetten door de zaalkorfbalcompetitie. En dat geldt vanaf de hoofdklasse en lager. Het uitspelen van de veldcompetitie is dan nog een mogelijkheid.

• Bericht & beeld: André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu