28 november 2022

Ook belastingtarieven Stichtse Rijnlanden omhoog

Net als bij het hoogheemraadschap Rijnland, stijgt ook de waterschapsbelasting bij hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden met gemiddeld 15 euro per gezin met kinderen en een koophuis. De begroting en de tarieven voor 2023 zijn 16 november vastgesteld in het algemeen bestuur. Door de inzet van reserves wordt de verhoging beperkt. .

Meer smelt- en regenwater vanuit andere landen in de rivier de Lek zorgt vaker voor hogere waterstanden op de rivier. Het waterschap versterkt de Lekdijk zodat deze dijk voldoende sterk is om dit water te keren. De dijk wordt over een lengte van 55 km versterkt. De uitvoering van het eerste traject bij Salmsteke is inmiddels gestart.

Lees het hele bericht op de website van Stichtse Rijnlanden

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken, regen en opklaringen

In de ochtend is het voornamelijk bewolkt en valt er een enkele bui. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. De thermometer geeft 12°C aan.

In de middag een mix van wolken en brede opklaringen. De vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 14°C.

In de avond en begin van de nacht opklaringen. Later in de nacht gaat er lichte regen vallen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Vrijdag ziet er niet goed uit. Er drijft bewolking over waaruit het van tijd tot tijd regent. De matige wind is zuid tot zuidwest. De thermometer geeft deze dag 12°C aan.

Foto: Mees Magnolia

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu