19 mei 2023

ONZEKERHEID OVER TOEKOMST EVERTSHUIS BLIJFT

Er komt voorlopig geen duidelijkheid over de toekomst van het Evertshuis. Overleg met de belangrijkste gebruikers, waaronder de bibliotheek en de stichting Bij Everts, heeft nog niet tot een definitief plan geleid. De opzet was in mei een definitief voorstel te doen aan de raad, maar dat blijkt niet haalbaar, het wordt in elk geval na de zomer.

Het Evertshuis

“We vinden wel dat we goed bezig zijn,” oordeelt wethouder Elly de Vries. Om tot een gedegen plan te komen worden nu werkbezoeken voorbereid naar vergelijkbare theaters in Eemnes en Hoofdorp. Daarbij haken ook raadsleden aan, die moeten straks immers de besluiten nemen.
De plannen zijn erop gericht theater-, bibliotheek- en dorpshuisfuncties te concentreren in de nieuwbouw. Niet voor alle huurders zal ruimte beschikbaar blijven.
De oud-bouw, het voormalige Turkenburg, zou wellicht worden verbouwd tot appartementen. Dit complex heeft vanwege de cultuur-historische waarde een beschermde status, wat eventuele verbouwingen en aanpassingen in de weg kan staan. Recent heeft de gemeente een nieuwe medewerker aangetrokken die op dit gebied deskundig is, hij neemt verder het voortouw bij het onderzoek naar de mogelijkheden.
Wethouder De Vries verwacht dat dit najaar eindelijk een besluit valt over verhuizing van het gemeentelijk Klant Kontakt Centrum naar het raadhuis. Zij spreekt in dit verband van “een efficiencyslag” die past bij de door te voeren veranderingen in de gemeentelijke organisatie.
Dat vertrek slaat enerzijds een gat in de begroting van het Evertshuis, maar creëert wel ruimte voor de eerder genoemde concentratie van activiteiten.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

De ochtend begint bewolkt maar geleidelijk aan klaart het op. De zwakke wind is noord tot noordoost. De temperatuur is 13°C.

In de middag en avond een mix van wolken en zonnige perioden. De zwakke tot soms matige wind waait uit het noordoosten. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht is het helder. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een zonnige dag op en vrijwel geen bewolking. De zwakke tot matig wind waait uit het noordoosten. De thermometer geeft in de middag 22°C aan. 

Foto: Jos van Leeuwen

 

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu