Gepubliceerd 29 juni 2021

Onzekerheid over begrotingstekort door onzekerheid over rijksbijdrage

Er is nog onzekerheid over de hoogte van de extra financiële bijdrage vanuit het rijk in 2022 voor de tekorten op het sociaal domein  Daarom wordt de gemeenteraad komende woensdag gevraagd in te stemmen met drie scenario’s. Een doemscenario, er komt geen extra geld, een reëel scenario, er komt een beetje extra geld of een optimistisch scenario, er komt genoeg extra geld.

Met betrekking tot het doemscenario is de strategie om te kiezen voor een tekort op de begroting met als gevolg onder preventief toezicht van de provincie. Bij het doemscenario wordt een tekort van 5 miljoen verwacht en dat gat is niet te dichten zonder drastische maatregelen die de inwoners en ondernemers zal raken.

Bij het reële scenario zal bezuinigd moeten worden. De maatregelen die veel inwoners zullen raken zijn verhoging van de onroerendezaakbelasting (OZB), de toeristenbelasting en betaald parkeren in de Reeuwijkse Hout.

Komende woensdag presenteren de fracties vanaf 17.00 uur hun zienswijze op de kadernota en zal het college daar vanaf 19.30 uur op reageren. De gemeenteraad brengt 7 juli moties en amendementen in en daar zal 14 juli over worden gestemd. De vergaderingen zijn te volgen op internet via het raadsinformatiesysteem, op tv en radio.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN