Gepubliceerd 28 januari 2024

Onnodig verlies voor Rohda’76

In de eerste wedstrijd na de winterstop ging Rohda’76 onnodig onderuit bij Woerden, een ploeg die in de gevarenzone staat: 3-1.

,,Hier baal ik enorm van. We speelden een hele goede eerste helft, maar hebben onszelf niet voldoende beloond,’’ verzuchtte trainer Arjen Linstra. De vertrekkend oefenmeester zag dat zijn ploeg in de eerste helft het betere van het spel had. Topscoorder Moussa Kalisse wist een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Kalisse en Mitchell van Waveren kregen zelfs uitgelezen mogelijkheden om Rohda’76 zelfs aan een voorsprong te helpen, maar die bleef uit.

● Topscoorder Moussa Kalisse prikt de 1-1 binnen. (Foto: Don van der Meer)

Ander wedstrijdbeeld

Na een uur kantelde het wedstrijdbeeld en kreeg Woerden meer grip op het middenveld. ,,Als je niet kunt winnen, moet je er in ieder geval voor zorgen dat je niet verliest,” schatte Linstra het naderend onheil in. Naar zijn smaak nam Rohda’76 te veel risico’s om de 1-2 te forceren. Die opportune speelwijze brak de blauwwitten uiteindelijk op. Vlak voor tijd maakte Woerden handig gebruik van de geboden ruimte en prikte de 2-1 op het scorebord. Even later was het pleit beslecht en liep de thuisclub zelfs uit naar 3-1, tevens de eindstand.

Komende zaterdag 3 februari ontvangt Rohda’76 thuis het Zegveldse Siveo’60, een ploeg in vorm. Om niet in degradatieproblemen te geraken, doet Rohda’76 er verstandig aan de punten op De Broekvelden te houden. De aftrap is 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN