Gepubliceerd 28 januari 2024

Onnodig verlies voor Rohda’76

In de eerste wedstrijd na de winterstop ging Rohda’76 onnodig onderuit bij Woerden, een ploeg die in de gevarenzone staat: 3-1.

,,Hier baal ik enorm van. We speelden een hele goede eerste helft, maar hebben onszelf niet voldoende beloond,’’ verzuchtte trainer Arjen Linstra. De vertrekkend oefenmeester zag dat zijn ploeg in de eerste helft het betere van het spel had. Topscoorder Moussa Kalisse wist een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Kalisse en Mitchell van Waveren kregen zelfs uitgelezen mogelijkheden om Rohda’76 zelfs aan een voorsprong te helpen, maar die bleef uit.

● Topscoorder Moussa Kalisse prikt de 1-1 binnen. (Foto: Don van der Meer)

Ander wedstrijdbeeld

Na een uur kantelde het wedstrijdbeeld en kreeg Woerden meer grip op het middenveld. ,,Als je niet kunt winnen, moet je er in ieder geval voor zorgen dat je niet verliest,” schatte Linstra het naderend onheil in. Naar zijn smaak nam Rohda’76 te veel risico’s om de 1-2 te forceren. Die opportune speelwijze brak de blauwwitten uiteindelijk op. Vlak voor tijd maakte Woerden handig gebruik van de geboden ruimte en prikte de 2-1 op het scorebord. Even later was het pleit beslecht en liep de thuisclub zelfs uit naar 3-1, tevens de eindstand.

Komende zaterdag 3 februari ontvangt Rohda’76 thuis het Zegveldse Siveo’60, een ploeg in vorm. Om niet in degradatieproblemen te geraken, doet Rohda’76 er verstandig aan de punten op De Broekvelden te houden. De aftrap is 14.30 uur.

Bericht: André van Egdom / Ad v.d. Herik (Rohda’76)

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN