Gepubliceerd 19 oktober 2023

Onderzoek naar starterswoningen Kromme Kamp

De gemeente onderzoekt of ze in Waarder nieuwe woningen kan laten bouwen. Het gaat om de locatie Kromme Kamp en de strook ten westen van het Kerkelaantje. Ook in Waarder is er namelijk behoefte aan betaalbare woningen, vooral voor starters en jongeren.

Onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek is een archeologisch onderzoek. Deskundigen gaan er namelijk vanuit dat er vroeger, in de twaalfde eeuw, misschien wel een houten burcht of tolhuis stond, met grachten eromheen. Door middel van boringen en misschien ook het graven van sleuven wordt bekeken of er resten terug te vinden zijn. De uitkomsten worden weer meegenomen in de overwegingen of en hoe er woningbouw kan plaatsvinden.

De reden dat er bij de Kromme Kamp en bij het Kerkelaantje gekeken wordt of er huizen kunnen komen, ligt in het feit dat deze grond van de gemeente is. Daarom zouden ze hier relatief snel aan de slag kunnen. De gemeente gaat de woningen niet zelf ontwikkelen, maar stelt met input van onder andere omwonenden een programma van eisen op. Marktpartijen kunnen op basis daarvan een plan indienen. Uiteindelijk maakt de gemeente met de partij met het beste idee afspraken over de verkoop van de grond en verdere ontwikkeling van het plan.

Tekst gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN