Ondanks versoepeling: zaalsporten en contactsporten nog lang in de wacht

Afgelopen woensdag heeft het kabinet versoepeling van enkele coronamaatregelen aangekondigd. En hoe pakken die uit voor het sportgebeuren?

Na al het opstarten van de jeugdtrainingen bij de club voor 8 tot 19-jarigen zijn vanaf 11 mei  weer enkele versoepelingen van kracht.

• OPMERKELIJK dit bord afgelopen donderdag te vinden aan het hekwerk van ESTO. We zijn kennelijk een beetje de weg kwijtgeraakt. Benieuwd of het bord voor ESTO nu hangt bij Rohda ’76. (Foto: ESTO)

Toegestaan zijn dan niet contactsporten die zich buiten afspelen zoals tennis en golf. Echter nog geen wedstrijden. Ook de binnen- en buitenzwembaden mogen weer open. Ook hier onder bepaalde voorwaarden. Zo zal er geen vrij zwemmen worden toegestaan, maar wel lessen en zwemmen in banen. Chloor heeft overigens een desinfecterende werking op het coronavirus.

Vanaf 1 september mogen sportkantines weer open en zijn zaalsporten en contactsporten zoals voetbal weer mogelijk en ook de wedstrijden in competitievorm. En dat laatste zonder publiek totdat een vaccin beschikbaar is. En is dat wel een realistische voorwaarde? Wat te doen als het vaccin niet wordt gevonden? Zo is voor hiv ook nog geen vaccin gevonden, behalve afremmers! Voor amateurverenigingen is het ook niet te doen met zoveel wedstrijden die tegelijk op hun complex worden gespeeld. In de komende tijd zal, als deze voorwaarde blijft staan, nog heel wat kritiek los barsten. Voor iedereen de mogelijkheid zich te kunnen testen, is natuurlijk veel realistischer! Voor de overheid, zoals het er nu voor staat, nog een lange weg te gaan.

• Bericht André van Egdom

0 Shares
Sluit Menu