Gepubliceerd 10 september 2023

Onaangepast gedrag fietsers en scooterrijders Miereakker leidt tot vragen aan college

Robin Borg van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk heeft afgelopen zomer naar aanleiding van klachten over overlast door fietsers en scooterrijders op de Miereakker, aan het college gevraagd of een fiets- en scooterverbod mogelijk is in het winkelcentrum.

Volgens wethouder Robin Kersbergen is dat mogelijk maar niet te handhaven. Hij wil eerst met de ondernemers in overleg om te vragen of een verkeersmaatregel wenselijk is. Veel mensen doen boodschappen met de fiets en een fietsverbod zou effect kunnen hebben op de klandizie.

De overlast wordt veroorzaakt door hufterig gedrag. Wanneer wandelaars daar opmerkingen over maken ontstaat vaak ruzie met de tweewieler in plaats van een excuus. Overigens kan de politie volgens artikel 5 van de Wegenverkeerswet bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag daar nu ook al tegen optreden.

Tekst Anneke Bekker
Bron raadsinformatiesysteem

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon en wat wolken

In de ochtend is er ruimte voor de zon maar trekt er ook bewolking over. De zwakke wind is zuidwest. De thermometer geeft 18*C aan.

In de middag en begin van de avond vrij zonnig weer. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. Het kwik loopt op naar 23*C.

De nacht verloopt vrij helder bij een minimumtemperatuur van 15*C.

Foto:Nathalie de Winter

 

 

MEEST BEKEKEN