Gepubliceerd 10 september 2023

Onaangepast gedrag fietsers en scooterrijders Miereakker leidt tot vragen aan college

Robin Borg van Burgerbelangen Bodegraven-Reeuwijk heeft afgelopen zomer naar aanleiding van klachten over overlast door fietsers en scooterrijders op de Miereakker, aan het college gevraagd of een fiets- en scooterverbod mogelijk is in het winkelcentrum.

Volgens wethouder Robin Kersbergen is dat mogelijk maar niet te handhaven. Hij wil eerst met de ondernemers in overleg om te vragen of een verkeersmaatregel wenselijk is. Veel mensen doen boodschappen met de fiets en een fietsverbod zou effect kunnen hebben op de klandizie.

De overlast wordt veroorzaakt door hufterig gedrag. Wanneer wandelaars daar opmerkingen over maken ontstaat vaak ruzie met de tweewieler in plaats van een excuus. Overigens kan de politie volgens artikel 5 van de Wegenverkeerswet bij gevaarlijk of hinderlijk gedrag daar nu ook al tegen optreden.

Tekst Anneke Bekker
Bron raadsinformatiesysteem

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN