30 juni 2021

ONA krijgt waterbergend voetbalveld

Het hoofdveld van ONA krijgt een opvallende opknapbeurt. Sportpunt Gouda besloot samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Gouda om bij het ophogen van het veld kunststof kratten neer te leggen, die onder het grasveld worden geplaatst. Deze moeten dienen om bij zware regenbuien het water tijdelijk op te vangen, zodat het water later kan terugzakken in de bodem en in de sloten.

• Het ONA-hoofdveld krijgt onderliggende kratten voor de opvang van regenwater.

Bodemdaling

Geregeld staat het hoofdveld van ONA bij zware regenval onder water. Bodemdaling van het veld is daar o.a. de oorzaak van. En het veld heeft bijna hetzelfde waterpeil als van de sloten. Het opnemen van regenwater door het grasveld vormt daardoor een probleem. Door het plaatsen van kratten onder de grasmat kan er gezorgd worden voor een tijdelijke opvang van het overtollige regenwater.

Hergebruik

De kratten zijn opnieuw te gebruiken. Ze zijn gemaakt van recyclede kunststoffen. Mocht het hoofdveld opnieuw gerenoveerd worden, dan zijn de kratten weer te gebruiken. Het inzaaien van het hoofdveld wordt nog deze maand (juni) gerealiseerd.

• Bron & foto: Hoogheemraadschap van Rijnland

0 Shares
Sluit Menu