Gepubliceerd 30 juni 2021

ONA krijgt waterbergend voetbalveld

Het hoofdveld van ONA krijgt een opvallende opknapbeurt. Sportpunt Gouda besloot samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Gouda om bij het ophogen van het veld kunststof kratten neer te leggen, die onder het grasveld worden geplaatst. Deze moeten dienen om bij zware regenbuien het water tijdelijk op te vangen, zodat het water later kan terugzakken in de bodem en in de sloten.

• Het ONA-hoofdveld krijgt onderliggende kratten voor de opvang van regenwater.

Bodemdaling

Geregeld staat het hoofdveld van ONA bij zware regenval onder water. Bodemdaling van het veld is daar o.a. de oorzaak van. En het veld heeft bijna hetzelfde waterpeil als van de sloten. Het opnemen van regenwater door het grasveld vormt daardoor een probleem. Door het plaatsen van kratten onder de grasmat kan er gezorgd worden voor een tijdelijke opvang van het overtollige regenwater.

Hergebruik

De kratten zijn opnieuw te gebruiken. Ze zijn gemaakt van recyclede kunststoffen. Mocht het hoofdveld opnieuw gerenoveerd worden, dan zijn de kratten weer te gebruiken. Het inzaaien van het hoofdveld wordt nog deze maand (juni) gerealiseerd.

• Bron & foto: Hoogheemraadschap van Rijnland

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN