Gepubliceerd 30 augustus 2022

Nu bouwen op Weideveld II kost gemeente veel geld

Het college van Bodegraven-Reeuwijk weet nog niet wanneer er gebouwd gaat worden op het laatste bouwveld achter de Hortus Populus in Weideveld II. Het weiland is aangekocht in 2013 met een nabetalingsverplichting die geldt tot 2028. Dat houdt in dat de voormalige eigenaar van de grond een nabetaling krijgt van de gemeente als de bestemming veeteelt wijzigt in wonen.

Weideveld II

Uitstel tot na 2028 kan lonend zijn
De hoogte van het bedrag dat de gemeente moet nabetalen is afhankelijk van de waarde die de grond na de bestemmingswijziging heeft. Met de huidige grondprijzen voor woningbouw gaat dat de gemeente erg veel geld kosten. Daarom wordt berekend of het financieel voordeliger is om te wachten met bouwen tot na 2028.

Prioriteiten stellen
Volgens wethouder Jan Leendert van den Heuvel is het de taak van een goed bestuurder om de juiste prioriteiten te stellen over waar wanneer gebouwd gaat worden. Het is op dit moment bijvoorbeeld voordeliger om eerst op het voormalige voetbalveld van VV Bodegraven te gaan bouwen.

Nieuwe pachtovereenkomst met Hortus Populus
Het college heeft nog geen besluit genomen over het tijdstip waarop gebouwd gaat worden op Weideveld II. In juni 2022 is een nieuwe pachtovereenkomst met de Hortus Populus overeengekomen. Het gaat om een overeenkomst tot december 2024 voor de eilanden in het zuiden van Weideveld II en een overeenkomst van een jaar voor het overige deel van de gemeentelijke grond op Weideveld II.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN