Gepubliceerd 21 januari 2024

Noodzaak en kosten baten loswal ter discussie

Het bestemmingsplan om een loswal aan de Zoutmansweg mogelijk te maken, staat onder voorbehoud op de agenda van de gemeenteraad van komende woensdag. In de commissie Ruimte van 17 januari werd de vraag gesteld in welke mate de loswal nog bijdraagt aan de doelstelling om zwaar verkeer uit het plassengebied te weren. Er is inmiddels op industrieterrein Zoutman een overslagplek voor vrachtwagens. Het antwoord op die vraag moet komen van de wethouder die gaat over verkeer, Robin Kersbergen. Op het moment dat wethouder Dirk Jan knol vertelde dat de loswal ongeveer 6 ton zou gaan kosten, werd ook gevraagd om een businesscase te maken, waaruit blijkt dat de kosten vooruit lopen op de baten.

Toegezegd is om het onderwerp in de raad te bespreken als er een memo is van wethouder Robin Kersbergen over de noodzaak van een loswal om de doelstelling ‘minde zwaar verkeer in het plassengebied’ te halen en een businesscase waaruit blijkt dat de kosten opwegen tegen de baten.

Henk van der Smit (SGP) pleitte er voor om eerst contact op te nemen met de initiatiefnemers en toekomstige gebruikers alvorens een besluit te nemen over het bestemmingsplan. Hij denkt dat de loswal geen oplossing is voor het weren van zwaar verkeer in het plassengebied en gaat tegen stemmen.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN