12 december 2022

Noodkreet om behoud bruggetje

De bewoners van Zwanebloem 39 – 41 in Bodegraven willen hun idyllische bruggetje behouden. Om onderhoud in de toekomst te voorkomen wordt het bruggetje verwijderd. Dus binnenkort: geen wandelaars met en zonder hond, geen schoolgaande kinderen, geen vissende jongeren en geen verliefde paartjes neer op de brug. Wat rest is een doodlopende, mogelijk verpauperde, steeg.

Bruggetje Zwanebloem Bodegraven

Daarom de noodoproep: “Beste wethouder en gemeenteraadsleden. Willen jullie bezuinigen? DOE DAN NIETS! Dat is het goedkoopst. Dan houden wij ons bruggetje. Mochten we zien dat er iets gaat verzakken dan hangen we rode afzetlinten voor de brug en melden we het u”.

De brug staat niet op instorten. Integendeel. Maar “omdat we toch bezig zijn, is het het goedkoopst om hem nu ook weg te halen” is het antwoord van de gemeente.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en zon

In de ochtend is de zon goed aanwezig. Er staat een zwakke zuidenwind. De temperatuur is 4°C.

In de middag trekt de hemel geleidelijk aan dicht. In de avond gaat het regenen. De matige wind zit in de zuidhoek. De thermometer geeft 8°C aan.

De nacht verloopt bewolkt en in eerste instantie valt er nog regen. De minimumtemperatuur wordt 6°C.

Woensdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar. Daarnaast valt er in de middag een enkele bui. De matige wind waait uit het zuiden. Het kwik loopt op naar 14°C. 

Foto: Meteogroep Vlaanderen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu