Gepubliceerd 1 augustus 2023

Nog steeds water tekort in Groene Hart

Alhoewel de regen de laatste week met bakken uit de hemel komt, doen de waterschappen er alles aan om voldoende vers water het Groene Hart binnen te brengen. Neerslag blijft nodig, want de waterkwaliteit en de natuur lijden nog steeds onder de in voorbije maanden ontstane droogte.

Het neerslagtekort is nog maar met enkele millimeters afgenomen, meldt het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Samen met de andere waterschappen in Zuid-Holland wordt het beschikbare water zo goed mogelijk verdeeld over het Groene Hart. Waar in juli tegen de droogte en verzilting reeds extra zoet water via de Oude Rijn en de doorvoerroute Krimpenerwaard is binnen gebracht.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN