Gepubliceerd 22 januari 2023

Nog steeds meer vacatures dan werkzoekenden

Volgens het UWV nam in Midden Holland het aantal WW-uitkeringen in 2022 minder snel af dan er nieuwe vacatures bijkwamen. Aan de stijging van de spanning op de arbeidsmarkt lijkt een einde te zijn gekomen.

Desondanks blijft de arbeidsmarkt krap. De komende tijd is de verwachting dat werkgevers moeite blijven hebben met het invullen van vacatures. Werkzoekenden die een baan najagen in een kansrijk beroep blijven spekkoper.

In Midden-Holland was in 2022 sprake van een bijna voortdurende daling van het aantal WW-uitkeringen. Alleen in december kwamen er 72 WW-uitkeringen bij (+5,4%), waarbij het ging om kleine veranderingen per beroepsklasse.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Regendag

In de ochtend drijft er bewolking over maar is het nog droog. Even later gaat het regenen. Er staat een matige zuidenwind bij een temperatuur van 7°C.

In de middag en avond valt er regen. De matige wind waait uit het zuiden. Met 11°C is het zacht voor de tijd van het jaar.

In de nacht regen. De vrij krachtige wind draait naar het westen. De minimumtemperatuur wordt 8°C.

Zondag een afwisseling van wolken en opklaringen. In de avond trekt een regengebied over. De vrij krachtige wind is west. De thermometer geeft 11°C aan.

Foto: Tonnie Nog erg nat

 

MEEST BEKEKEN