28 november 2021

Nog steeds geen vertrouwen in Eteck

Het college geeft woensdag 1 december een presentatie aan de gemeenteraad over de stand van zaken met betrekking tot het collectieve warmte koude opslagsysteem (WKO systeem) in Weideveld. Op verzoek van de gemeenteraad is het college de juridische weg ingeslagen om bij Eteck een plan van aanpak af te dwingen waaruit blijkt dat aan de leveringsvoorwaarden van het WKO systeem wordt voldaan.

Onafhankelijke partij
Om tot en minnelijke regeling te komen moeten de gemeente en Eteck eerst overeenstemming krijgen over de minimale prestatie-eisen met betrekking tot het systeem en de dienstverlening. Omdat het vertrouwen in Eteck een flinke deuk heeft opgelopen, wordt voorgesteld om een derde onafhankelijke partij in te schakelen die de meetresultaten beoordeelt. Volgens het voorstel betalen de gemeente en Eteck ieder de helft van de kosten.

Onvrede over beleid en normen
Tijdens een bewonersavond die Eteck 23 november heeft georganiseerd bleek dat de gebruikers van het WKO systeem nog steeds niet tevreden zijn.
Volgens Eteck is er afgelopen jaar 300.000 euro geïnvesteerd in het WKO systeem in de wijk Weideveld in Bodegraven. Tijdens de digitale informatiebijeenkomst op 23 november, bleek dat de leveringsproblemen van warm tapwater zijn opgelost. Er was nog wel onvrede over het leveren van koelte, de norm die wordt gehanteerd voor de kwaliteit van het water en de service.

Levering koelte stopt bij ontstaan van condens
Het probleem met leveren van koelte is de vorming van condens, waardoor de vloer nat wordt. Het beleid van Eteck is om te stoppen met leveren van koelte als bij ten minste een van de 140 woningen condens ontstaat. Dit, om te voorkomen dat mensen uitglijden op de natte vloer. Het gevolg is dat daardoor de 139 andere woningen ook geen koelte meer geleverd krijgen.
Ook was er een meningsverschil over de norm voor de kwaliteit van het water dat door de leidingen stroomt van het warmte en koude systeem. Volgens een gebruiker van het WKO-systeem wijkt de norm die Eteck hanteert af van de norm die werd gehanteerd in het oorspronkelijke contract. Daardoor treedt erosie in de leidingen op volgens de gebruiker van het WKO-systeem.


Onduidelijkheid over verantwoordelijkheden voor binnenklimaat
Enkele deelnemers aan de informatiebijeenkomst klaagden over de service. Doordat de binneninstallatie de verantwoordelijkheid is van de bewoner en de buiteninstallatie van Eteck, blijkt er bij problemen geharrewar te ontstaan over de oorzaak van een probleem en wie het moet oplossen. Tijdens de bijeenkomst heeft Eteck het wantrouwen bij de bewoners nog niet kunnen wegnemen.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu