Gepubliceerd 17 juni 2023

Nog geen witte rook over recht van overpad

Meneer Van Delft, een van de bewoners van de Raadhuisweg in Reeuwijk-Brug, wil niets zeggen over de uitkomst van het gesprek dat wethouder Dirk-Jan Knol donderdagavond heeft gehad met de aannemer over het recht van overpad. ‘Er moet nog iets worden uitgezocht.” De gemeenteraad heeft afgelopen woensdag het besluit over het bestemmingsplan Halfweg uitgesteld omdat het recht van overpad voor de bewoners van de Raadhuisweg nog niet goed is geregeld.

Gemeenteraad 14 juni 2023

Afhankelijk van de uitkomst van het gesprek dat de wethouder donderdag met de aannemer zou hebben, wil de gemeenteraad een besluit nemen over de wijziging van het bestemmingsplan, zodat er 6 woningen gebouwd kunnen worden aan de Halfweg. Willem Zuyderduyn van Lokaal Liberaal vond het jammer dat het besluit werd uitgesteld omdat er grote behoefte is aan woningen.


Het stukje grond achter de Raadhuisweg was van de gemeente. Eigenlijk wilden de bewoners van de Raadhuisweg het kopen. Maar omdat niet alle bewoners mee wilden doen ging de koop niet door. Toen heeft de gemeente het verkocht aan de aannemer. De aannemer heeft de bewoners een brief gestuurd waarin stond dat het achterpad alleen nog door hen gebruikt mag worden als er brand is. Volgens wethouder Dirk-Jan Knol stond in de koopovereenkomst dat het recht van overpad gehandhaafd moest blijven.

Halfweg Reeuwijk-Brug , achter tennisvelden

Lees ook Raad twijfelt over bestemmingsplan Halfweg Reeuwijk-Brug – BR6 Nieuws

Redacteur/verslaggever Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Wolken en kans op  sneeuw

In de ochtend is het bewolkt en valt er later nog wat (natte) sneeuw. De matige wind is zuidoost. De temperatuur is 2°C.

In de middag is het bewolkt en valt er in eerste instantie nog (smeltende ) sneeuw die later overgaat in regen. De matige wind waait uit het zuidoosten. De thermometer geeft 2°C aan.

In de nacht voornamelijk bewolkt en kans op regen. De minimumtemperatuur wordt 2°C.

Dinsdag bewolkt weer en perioden met regen. De wind is zwak en komt uit het noordwesten. Het kwik loopt op naar 4°C.

Foto: De Groene wereld Eerst nog sneeuw

 

MEEST BEKEKEN