Gepubliceerd 3 december 2023

Nog geen ommekeer bij RVC’33

Ook afgelopen zaterdag bleef RVC’33 met lege handen staan. De Reeuwijk-Dorpers leden op Kaagjesland de 6e nederlaag van het seizoen. Weliswaar nipt met 0-1 van Zwammerdam, maar dat gaf nog niet het vooruitzicht dat een ommekeer aanstaande is.

● Rens Mathot (blauw shirt) lijkt niet meer bij de bal te komen voor RVC’33. Zwammerdam bleef heer en meester in eigen strafschopgebied.

Nog in toom

Uitgeweken naar het kunstgrasveld begon RVC’33 zo slecht nog niet aan de 1e helft. Het hield een aandringend Zwammerdam redelijk in toom. Gevaarlijke schoten van afstand waar toch Damme een beetje een patent op heeft, werden ook alert afgeblokt. In de 21e min. had RVC’33 zelfs op voorsprong kunnen komen. Niels van der Meer brak door de Zwammerdam-defensie. Echter hij kreeg de bal niet langs de weer prima keepende Damme-goalie Jaimy Groenen.

● Romano Giorgini voor RVC’33 aan de bal tegen Zwammerdam.

Meer druk

In de 2e helft verhoogde een geroutineerd Zwammerdam de druk, loerend op een fout van de tegenstander en deze genadeloos af te straffen. Dat scenario ontvouwde zich al snel in de 56e minuut. Koen Woudenberg kreeg de bal aan de linkerflank te pakken. Kreeg alle ruimte om met een diagonale schuiver RVC-doelman Stefan van der Meer het nakijken te geven: 0-1. Een paar minuten eerder had RVC’33 al een flinke waarschuwing gekregen, maar toen onderschepte Dirk-Jan Blanken de bal nog spectaculair net voor de doellijn. RVC’33 probeerde nog te reageren op de Damme-treffer. Aanvallend gaf dat geen soelaas. Hoewel Zwammerdam meer op eigen helft werd teruggedrongen, kwam het te kort om doelpuntrijpe kansen te zilveren. Zwammerdam bleef heer en meester in eigen strafschopgebied.

Ommekeer gewenst

RVC’33 staat nu nog 12e en dat is nog een plaats voor een herkansing op handhaving. A.s. zaterdag zal RVC’33 van DoCoS niet mogen verliezen om voor de winterstop nog niet af te zakken naar een degradatieplek. In dat geval lijkt het huidige seizoen op een kopie van het vorige. En dat liep uit op degradatie in de 2e klas.

Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN