10 januari 2022

NK polsstokverspringen dit jaar in Linschoten

De accommodatie van Polsstokclub Linschoten is dit jaar de locatie voor het NK polsstokverspringen (fierljeppen). De strijd onder de Hollandse en Friese springers om de individuele nationale titels is gepland voor zaterdag 3 september.

• De accommodatie van Polsstokclub Linschoten is dit jaar het decor van het NK polsstokverspringen.

Bijkomstigheid

Voor Erwin Timmerarends is de aanwijzing van Linschoten voor het NK wel speciaal. De Bodegraafse polsstokverspringer is lid van de Polsstokclub Linschoten en traint regelmatig op de schans van zijn club. Straks – en daarvoor moet hij zich wel eerst plaatsen – meedoen aan het NK op een schans die hij door en door kent, is een leuke bijkomstigheid. Timmerarends zegevierde in 2021 al een keer op de schans in Linschoten.

• Erwin Timmerarends traint regelmatig bij zijn club op de schans in Linschoten.

Hollands podium

Vorig jaar vond het NK plaats in het Friese Burgum. Toen bestond het gehele podium bij de senioren uit Hollandse springers. Wouter van Midden werd de verrassende winnaar met in zijn kielzog Jaco de Groot als tweede en Erwin Timmerarends als derde.

Tweekamp

De Tweekamp, de teamwedstrijd tussen de Hollandse en Friese springers, staat gepland voor zaterdag 2 juli. Het evenement vindt dit keer plaats in het Friese It Heidenskip. Vorig jaar werd het evenement nog in Vlist afgewerkt. De Hollandse springers waren toen hun Friese collega’s duidelijk de baas.

• Bericht: André van Egdom

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Het weer

Bewolkt weer

Het blijft vandaag bewolkt en er kans soms motregen vallen. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Vanmiddag geeft de thermometer 8°C aan. In de avond ontstaat er nevel.

In de nacht bewolkt met kans op mist. Het kwik zakt naar 5°C.

Zondag is het bewolkt en somber weer. In de ochtend is er kans op mist. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 8°C. 

Foto: Mees Weinig of geen zon

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu