Gepubliceerd 20 oktober 2023

Nieuwsredacties van lokale omroepen gaan samenwerken

De voorzitters van zeven lokale omroepen in Midden-Holland hebben vorige week dinsdag officieel een federatie opgericht. Deze nieuwe federatie heeft tot doel om samen te werken en een gezamenlijke nieuwsredactie te vormen, die nieuws en informatie zal verzorgen voor de inwoners van het gebied.

Peter de Boer, Mees Weststrate en Nel de Wilde ondertekenen statuut voor oprichting federatie.

De lokale omroepen van Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, Oudewater en Montfoort zullen samenwerken in dit initiatief. In eerste instantie zal de nieuwsredactie bestaan uit vrijwilligers van deze lokale omroepen. Het is een stap in het kader van de landelijke ontwikkeling om lokale omroepen in streekverband om te vormen tot meer professionele organisaties

De Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO)l heeft een kwartiermaker beschikbaar gesteld. Hij zal de omroepen begeleiden bij deze ontwikkeling. De samenwerking tussen de lokale omroepen belooft inwoners van Midden-Holland betrouwbaar nieuws en informatie, en het is een stap in de richting van een sterker en geïntegreerd mediakanaal in de regio.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN