Gepubliceerd 20 oktober 2023

Nieuwsredacties van lokale omroepen gaan samenwerken

De voorzitters van zeven lokale omroepen in Midden-Holland hebben vorige week dinsdag officieel een federatie opgericht. Deze nieuwe federatie heeft tot doel om samen te werken en een gezamenlijke nieuwsredactie te vormen, die nieuws en informatie zal verzorgen voor de inwoners van het gebied.

Peter de Boer, Mees Weststrate en Nel de Wilde ondertekenen statuut voor oprichting federatie.

De lokale omroepen van Gouda, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Bodegraven-Reeuwijk, Woerden, Oudewater en Montfoort zullen samenwerken in dit initiatief. In eerste instantie zal de nieuwsredactie bestaan uit vrijwilligers van deze lokale omroepen. Het is een stap in het kader van de landelijke ontwikkeling om lokale omroepen in streekverband om te vormen tot meer professionele organisaties

De Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO)l heeft een kwartiermaker beschikbaar gesteld. Hij zal de omroepen begeleiden bij deze ontwikkeling. De samenwerking tussen de lokale omroepen belooft inwoners van Midden-Holland betrouwbaar nieuws en informatie, en het is een stap in de richting van een sterker en geïntegreerd mediakanaal in de regio.

Tekst Anneke Bekker

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Buien en veel wind

In de ochtend trekt er veel bewolking over en valt er regen. Er staat een vrij krachtige zuidwestenwind. De temperatuur is 5°C.

In de middag wisselend bewolkt en opklaringen. Later kans op een bui. De vrij krachtige tot krachtige wind waait uit het zuidwesten. In de avond neemt de wind in kracht af. Het kwik loopt op naar 9°C.

In de nacht opklaringen. Het koelt daarbij af naar 3°C.

Zaterdag met name in de middag en avond regen. Bij een matige zuidwestenwind geeft de thermometer 8°C aan. 

Foto: Tonnie Buien

 

MEEST BEKEKEN