18 maart 2023

Nieuwkoop opent nieuw museum

De gemeente Nieuwkoop is volgende maand een museum rijker. Op dinsdag 4 april is het zover: dan opent Museum Nieuwkoop voor de eerste keer haar deuren.

Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop, Zuid-Holland,

Willy de Zoete, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland zal het museum officieel openen voor genodigden. Wanneer het museum ook open gaat voor publiek, is binnenkort te lezen op de website van de instelling.

Naar verwachting zal dat rond 1 mei zijn. In het museum zelf kan men diverse collecties bewonderen. Het verhaal van het ontstaan van Nieuwkoop en het leven en werken in dit water- en natuurrijke gebied wordt hier verteld. Bij dat stukje historie hoort ook de Oude Hollandse Waterlinie. Hiervoor zal een permanente expositie worden ingericht.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Foto: Nathalie Voorjaar

Regen

In de ochtend trekt er veel bewolking over waaruit regen valt. Er staat een matige zuidwestenwind bij een temperatuur van 11°C.

In de middag en avond bewolkt en van tijd tot tijd regen. De matige tot vrij krachtige wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 12°C aan.

In de nacht lichte regen. Het koelt daarbij af naar 9°C.

Zaterdag levert een bewolkte dag op waaruit soms regen valt. De matige wind zit in de noordhoek. De thermometer geeft 10°C aan.   .

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu