Gepubliceerd 18 maart 2023

Nieuwkoop opent nieuw museum

De gemeente Nieuwkoop is volgende maand een museum rijker. Op dinsdag 4 april is het zover: dan opent Museum Nieuwkoop voor de eerste keer haar deuren.

Nieuwkoopse Plassen, Nieuwkoop, Zuid-Holland,

Willy de Zoete, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland zal het museum officieel openen voor genodigden. Wanneer het museum ook open gaat voor publiek, is binnenkort te lezen op de website van de instelling.

Naar verwachting zal dat rond 1 mei zijn. In het museum zelf kan men diverse collecties bewonderen. Het verhaal van het ontstaan van Nieuwkoop en het leven en werken in dit water- en natuurrijke gebied wordt hier verteld. Bij dat stukje historie hoort ook de Oude Hollandse Waterlinie. Hiervoor zal een permanente expositie worden ingericht.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN