28 maart 2010

Besluit over werklint Nieuwerbrug komt dichterbij

Wethouder Bouwens heeft vorige week een constructief overleg gehad met gedeputeerde mevrouw Van de Vondervoort over het werklint aan de Molendijk in Nieuwerbrug. Met constructief wordt bedoeld dat er een oplossing in zicht is voor de financiering van de verhuizing van aannemer/hovenier Bunnik, bouwbedrijf Boer, transportbedrijf Van Schaik en metaalbedrijf Francken naar het werklint aan de Molendijk bij Francken en Wagensveld.

Om de verhuizing te kunnen betalen is het noodzakelijk om op de achterlaatlocaties huizen te kunnen bouwen en te verkopen. De achterlaatlocatie van Bunnik aan de Weijpoort ligt tegenover de Put van Broekhoven, een vogelreservaat. De Provincie wil dat die achtelaatlocatie groen blijft. De oplossing voor de gemiste opbrengsten zou gezocht kunnen worden in subsidies.

GroenLinks is fel tegen de verhuizing van de bedrijven naar het werklint in het open venster bij Bodegraven en Woerden. Volgens fractievoorzitter Broos de Groot kan het transportbedrijf op iedere andere locatie gevestigd worden en kan Bunnik naar bedrijventerrein Rijnhoek, nu daar de eisen voor het te bebouwen oppervlak zijn verruimd. De smid in het dorp houd zich keurig aan de eisen en veroorzaakt volgens hem geen overlast en voor de firma Boer is een verhuizing ook niet noodzakelijk.

De heer Tolhoek van de Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug (WIN) gaf afgelopen vrijdag in de radio-uitzending Politiek café aan dat hij graag wil dat er u eindelijk na vier jaar een besluit wordt genomen over het werklint. Het liefst een positief besluit maar als dat niet betaalbaar is, staat hij ook open voor een andere oplossing zoals uitplaatsing. Zolang er geen besluit wordt genomen verpauperd volgens hem de dorpskern van Nieuwerbrug.

0 Shares

Geef een reactie

Sluit Menu