Gepubliceerd 16 oktober 2022

Nieuwe vaccinatieronde op stoom

Op 19 september startte de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. In de eerste drie weken heeft GGD Hollands Midden ruim 65.000 mensen een herhaalprik gegeven. Dat doet de GGD niet alleen op de eigen vaccinatielocaties, maar met mobiele teams ook bij mensen thuis óf op hun werk.

Ouderen en kwetsbare gezondheid eerst
Ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid lopen een groter risico op ernstige ziekte door corona. Deze groep heeft daarom voorrang en is inmiddels bijna in zijn geheel uitgenodigd. Met een uitnodiging kan een afspraak worden gemaakt. Op de vaccinatielocaties van GGD Hollands Midden in Alphen aan den Rijn, Gouda en Leiden wordt het steeds drukker. Nu de coronabesmettingen oplopen is het nog belangrijker om niet te wachten met het maken van een afspraak voor de herhaalprik. De vaccinatielocaties hebben voldoende capaciteit om iedereen die aan de beurt is op afspraak te vaccineren.

Mobiele vaccinatieteams
Voor mensen met een uitnodiging die niet in staat zijn om naar een vaccinatielocatie te komen, zet GGD Hollands Midden mobiele vaccinatieteams in. Zij vaccineren mensen thuis. Er zijn ook mobiele teams op pad die bewoners in zorginstellingen zonder medische dienst vaccineren. En er gaan mobiele teams langs bij de ziekenhuizen in de regio om zorgmedewerkers te vaccineren op hun werk. Een herhaalprik is extra belangrijk voor zorgmedewerkers: om zichzelf en patiënten te beschermen en voor de continuïteit van de zorg. Daarom krijgen ook zorgmedewerkers voorrang in deze vaccinatieronde.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Zon, wolken en buien

In de ochtend wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er staat een zwakke zuidoostenwind. De temperatuur is 17°C.

In de middag en avond een mix van wolken, opklaringen en met name in de middag ook regen- en onweersbuien. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De thermometer geeft 20°C aan.

De nacht verloopt helder. Het koelt daarbij af naar 11°C.

Maandag levert een droge dag op met opklaringen en wolken. De wind is zuidwest. Veel warmer dan 18°C wordt het deze dag niet.

Foto: Mees Later buien

 

MEEST BEKEKEN