Gepubliceerd 29 april 2021

Nieuwe uitdaging voor gemeentesecretaris Johan de Jager

De gemeentesecretaris van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Johan de Jager, heeft na acht jaar zijn vertrek aangekondigd. Hij heeft een functie aanvaard bij de gemeente Hardinxveld-Giessendam en neemt 1 juli afscheid. Volgens burgemeester Christiaan van der Kamp is De Jager binnen het college van burgemeester en wethouders een verbindende factor geweest zonder zichzelf op de voorgrond te plaatsen.

Johan de Jager

De Jager was de drijvende kracht achter de gemeentelijke organisatie waarbij hiërarchie niet telt en ambtenaren zelf kunnen bepalen aan welk project ze willen werken. Volgens het gemeentelijk persbericht staat Bodegraven-Reeuwijk daarom bekend als een vernieuwende gemeente en een aantrekkelijke werkgever, waar nieuwe en kwalitatief hoogwaardige medewerkers graag komen werken.

Johan de Jager was de drijvende kracht binnen de gemeentelijke organisatie nadat de gemeente Bodegraven en Reeuwijk in 2011 fuseerden en de nieuwe gemeente in zwaar weer verkeerde. Hij  heeft zich altijd hard gemaakt voor de gedachte om vanuit ‘buiten naar binnen’ te werken en de dienstverlening naar inwoners veel meer vanuit het gesprek en persoonlijk contact te laten plaatsvinden dan vanuit het papier of een procedure.

Medewerkers en leden van het college werden gestimuleerd gedachten, ideeën en oplossingen vooral op te halen bij inwoners en andere belanghebbenden om deze vervolgens intern met elkaar te bespreken en om te zetten naar concrete acties.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN