Gepubliceerd 6 april 2024

Nieuwe tankautospuit voor brandweervrijwilligers Reeuwijk

Op vrijdag 5 april hebben de brandweervrijwilligers van kazerne Reeuwijk hun nieuwe tankautospuit officieel in ontvangst genomen. Burgemeester Michiel Grauss en Hans Zuidijk, regionaal commandant en directeur Veiligheidsregio Hollands Midden zijn bij dit feestelijke moment aanwezig geweest. De avond wordt geopend door Sven Slingerland, Ploegchef kazerne Reeuwijk.

Behulpzaam, daadkrachtig en deskundig zijn de waarden waar de brandweer voor staat. Om deze waarden ook in de toekomst optimaal in te kunnen vullen, krijgen de kazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor de kazerne Reeuwijk gaat het om een tankautospuit.

Brandweer Hollands Midden (BHM) maakt vernieuwing door. Alle 45 kazernes krijgen nieuw materieel geleverd. Dit kan gaan om een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De te vervangen tankautospuiten zijn nog uit de tijd van voor de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater. De huidige autoladders zijn twintig jaar oud en zijn aan vervanging toe. De nieuwe autoladders zijn technisch beter uitgerust, zijn meer wendbaar en de ladder kan een knik maken. Dit maakt de werkzaamheden veel makkelijker in dichtbebouwd gebied. Het uitleveren van nieuwe voertuigen is in 2022 gestart en gaat nog door in 2025.

De brandweervrijwilligers zijn en blijven ontzettend belangrijk voor de hulpverlening in Reeuwijk. Zonder goed materieel en mensen is er geen brandweer. Meer informatie: www.wordbrandweer.nl. of www.brandweer.nl/kazerne/reeuwijk/
Tekst: Bianca Verzijl
Foto: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN