Gepubliceerd 18 juli 2021

Nieuwe locatie Kaasmuseum komt dichterbij

Met het oprichten van de Stichting Kaashandel heeft wethouder Inge Nieuwenhuizen het stokje overgedragen aan voorzitter Diederik Vergeer. Hiermee kan een lang gekoesterde wens in vervulling gaan bij het zoeken van een nieuwe locatie voor het Kaasmuseum.

Wethouder Inge Nieuwenhuizen en Diederik Vergeer tekenen het contract

Zowel het bestuur van het huidige Kaasmuseum als de kaashandel uit Bodegraven zijn vertegenwoordigd in de stichting, die tot doel heeft om het cultureel erfgoed van het Kaasmuseum te waarborgen en bezoekers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een gastvrij ontvangst en een toeristisch knooppunt (onderdeel uitmakend van VVV Groene Hart van Holland) te bieden.

In de nieuwe locatie van het Kaasmuseum zal een moderne expositie komen en er zal uitgebreid stil gestaan worden bij kaas, unieke objecten en natuurlijk de Kaaskoningin. ‘De vernieuwing geeft tevens een kijkje in hoe het er nu aan toe gaat bij de kaasbedrijven. Iets wat voorheen geen onderdeel uitmaakte het museum’, aldus Diederik Vergeer.

gv

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN