Gepubliceerd 17 mei 2021

Nieuwe kerk Driebruggen open

Op Hemelvaartsdag was het zover: de eerste dienst in de nieuwe kerk van de hersteld hervormde gemeente van Waarder & Driebruggen. Die bevindt zich aan de Keizermantel in Driebruggen en is zeker geen kleintje. Er zijn ongeveer 700 zitplaatsen in de kerk waarvan 550 op de begane grond en 150 op de galerij.

De afgelopen jaren hield de gemeente zijn diensten in een tijdelijk gebouw aan de Esdoornlaan. In 2010 kocht de gemeente een stuk grond in Groendijck-Oost aan de rand van het dorp. In 2018 kregen ze een vergunning en in 2019 werd de eerste paal geslagen en begon de bouw van de kerk en de pastorie. Op 8 mei jongstleden werd er een gedenksteen met een tekst uit Exodus onthuld en met Hemelvaart vond er dus de eerste dienst plaats. 

De gemeente is al jaren groeiende. Ze hebben leden uit de hele gemeente, dus naast leden uit Waarder en Driebruggen komen er ook mensen naar de kerk vanuit bijvoorbeeld Bodegraven en Reeuwijk. De plannen voor de nieuwe kerk bestonden overigens al veel langer. Al in 2004 werd er gezocht naar een nieuwe locatie voor de kerk waarna ze in 2008 het tijdelijke kerkgebouw in gebruik namen. En nu in 2021 is het voor de gemeente dan eindelijk zover en hebben ze de nieuwe kerk in gebruik genomen. 

Door: Bob Plaizier 

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN