11 september 2022

Nieuwe fractievoorzitter D66 Zuid-Holland

Laura Neijenhuis is de nieuwe fractievoorzitter van D66 Zuid-Holland. Ze neemt daarmee het stokje over van Ria Oosterop, die sinds november 2016 fractievoorzitter was. De fractie gaat zich de komende periode inzetten om een goede invulling te geven aan het stikstofbeleid waarin de provincie nu aan zet is. Neijenhuis, woordvoerder op het onderwerp stikstof en natuur:

“De provincie staat nu echt aan de lat bij de stikstofaanpak: wij zetten in op een integrale aanpak waarin we naast de landbouw ook mobiliteit, industrie, lucht- en scheepvaart en de gebouwde omgeving moeten helpen verduurzamen.”

Laura Neijenhuis links, Ria Oosterop rechts

Met het zicht op de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar heeft de fractie besloten om Laura Neijenhuis te benoemen tot de nieuwe fractievoorzitter van D66. Neijenhuis is sinds 2019 lid van Provinciale Staten en in juli door de leden van D66 Zuid-Holland verkozen tot lijsttrekker van de partij bij de volgende verkiezingen.

“Ik ben trots op het in mij gestelde vertrouwen en heb ontzettend veel zin om te werken aan een inclusieve provincie en een duurzame, gezonde en fijne leefomgeving.”

Ria Oosterop blikt terug op een mooie periode als fractievoorzitter en wenst Laura veel succes.

“Ik ben blij om het stokje over te kunnen dragen aan een nieuwe politieke generatie. Als Statenlid kijk ik er naar uit om een positieve bijdrage te leveren aan Zuid-Holland.”

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu