Gepubliceerd 12 december 2023

Nieuwe bestemming gezocht voor vingersteigers Rijnkadehaven

Van de tien zogenoemde vingerpieren aan de Rijnkade in Bodegraven voor het aanmeren van sloepen, liggen er nog maar zes in het water. Het aantal vingerpieren, onderdeel van de in 2017 vernieuwde passantenhaven, bedoeld voor sloepen en kleine vaartuigen tot 9 meter, blijkt achteraf te optimistisch bekeken te zijn. Want vier van deze drijvende steigers liggen al 3 jaar in de opslag. De afgelopen zomers bleven er te veel onbenut, wat ertoe heeft geleid de vier te verwijderen en op te slaan. De gemeente hoopt dat de vingerpieren nog ergens een tweede leven als steiger of vlonder tegemoet kunnen gaan.

Tekst Wim Minnaard

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN