9 december 2020

Nieuwe aula begraafplaats Tempel gereed

Ruim twee jaar na het slaan van de eerste paal voor de bouw van de nieuwe aula op begraafplaats Tempel, is deze voorziening vorige week in gebruik genomen. Het bouwproces liep vertraging op door een onverwachte bouwstop. Na garantstelling door de gemeente voor verdere financiering konden de werkzaamheden afgelopen weken worden afgrond. De aula biedt ruimte voor afscheidsdiensten, condoleances en het openbaren van overleden. Familie heeft de gelegenheid om 24 uur per dag afscheid te nemen

Volgens de betrokken wethouder Kees Oskamp heeft het aan het doorzettingsvermogen van de betrokken ondernemer Brouwer de Koning Uitvaartzorg en de gemeenteraad te danken dat de aula uiteindelijk is gerealiseerd. Er lagen al jaren plannen voor de vernieuwing van de vorige aula op deze plek, maar uiteindelijk zorgde de door de gemeenteraad goedgekeurde financiële garantstelling voor de uiteindelijke realisatie.

Integraal ontwerp gebouw en landschap

Voor het ontwerp van de aula is niet alleen gekeken naar het ontwerp van het gebouw, maar werd ook een landschapsarchitect aangetrokken, zodat de architectuur integraal aan zou sluiten op de omgeving. Het gebouw voldoet technisch aan de hoogste duurzaamheidseisen en is gasvrij en klimaatneutraal. Bij de bouw zijn zoveel mogelijk lokale bedrijven betrokken geweest.

De virtuele toer door de nieuwe aula is te vinden op de website: www.brouwerdekoning.nl

0 Shares
Sluit Menu