Gepubliceerd 12 april 2024

Nieuwbouw De Ploeger van start

Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren in Westergouwe in Gouda een nieuw appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen. Het gebouw heet De Ploeger en wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject in Westergouwe. Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van Heideplantjes. Deze plantjes werden geplant omdat het heien is begonnen. De verwachte oplevering van de woningen is in juni 2025.

De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen vijf tweekamerappartementen en eenenveertig driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen vindt dat een eigen plek om te wonen niet vanzelfsprekend is. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars wordt gekeken hoe er aan de vraag voldaan kan worden, zoals het realiseren van meer sociale huurwoningen. Arjan Hogenboom, directeur Trebbe vindt dat de ambitie van Mozaïek Wonen naadloos aansluit  op waar zijn bedrijf voor gaat en staat.

Wethouder Jan Kees Oppelaar benadrukt dat gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeacht de dikte van iemands portemonnee. De Ploeger wordt  een markante blikvanger bij de entree van Gouda met een historische, pakhuisachtige uitstraling. De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.
Tekst: Bianca Verzijl

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN