8 januari 2021

Nieuw zwerfafvalluikje in de afvalcontainers

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk stimuleert inwoners op een creatieve manier om zwerfafval op te ruimen. Steeds meer ondergrondse afvalcontainers hebben een apart luikje voor klein afval zoals blikjes of snoepwikkels.

Wie afval wil weggooien, maar geen afvalbak ziet, kan zonder pasje gebruik maken van de ondergrondse. Om het zwerfafvalluikje in de container bij het Bodegraafse rosarium meer op te laten vallen, plakten wethouder Oskam en AnneMarie Visser van de Zwerfafvalchallenge er afgelopen donderdag een sticker op met de tekst: ‘Zwerfafval? Gebruik dit luikje!’

De ondergrondse containers zijn in eerste instantie bestemd voor afvalzakken. “Maar dit zwerfafval past daar wel bij. De containers hoeven minder vaak geleegd te worden dan een gewone afvalbak, dus zo houden we de bestrijding van zwerfafval samen betaalbaar”, aldus Oskam.

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Bewolking, somber en soms motregen

Vandaag is het bewolkt en somber weer. Met name in de ochtend valt er soms motregen. De zwakke en later op de dag matige wind is noordoost tot noord. Het kwik loopt op naar 6°C. De nacht verloopt bewolkt bij een minimumtemperatuur van 4°C.

Dinsdag Wolken en enkele opklaringen. Daarnaast is er kans op een bui. De zwakke wind zit in de westhoek. In de middag geeft de thermometer 8°C aan.

Foto: Arie Vernet De sfeer is er intussen

 

MEEST BEKEKEN

Sluit Menu