Gepubliceerd 17 december 2023

Nieuw woningplan in Nieuwerbrug

De gemeente en Van Wengerden & Visser BV zijn vorige week een overeenkomst aangegaan voor de ontwikkeling en bouw van 11 woningen op het noordelijk deel van De Wijde Wiericke in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Eerste stap
Wethouder Dirk-Jan Knol en Bob Könst, directeur van Van Wengerden & Visser, tekenden vorige week een Koop- en realisatieovereenkomst. Dat is de eerste stap, waarna de plannen verder kunnen worden uitgewerkt. Namens het College van B&W zegt wethouder Knol hier erg blij mee te zijn. “Ook dit project helpt weer mee om te kunnen voldoen aan de grote behoefte en vraag naar huizen in onze gemeente.

Uitvoering
Hiermee komen we ook tegemoet aan de speciale wens vanuit Nieuwerbrug om wat goedkopere woningen te realiseren. En heel fijn dat we met dit plan uitvoering kunnen geven aan de destijdsafgesloten overeenkomst met de familie Francken.”

Gezamenlijk
Begin 2020 heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met de familie Francken en heeft de gemeente de locatie van de oude metaalfabriek opgekocht. De familie Francken heeft een stuk grond aangekocht in het noordelijk deel van het project De Wijde Wiericke, wat zij vervolgens hebben verkocht aan ontwikkelaar Van Wengerden & Visser. In de afgelopen periode hebben gemeente en ontwikkelaar een gezamenlijk een plan uitgewerkt.

Wethouder Dirk-Jan Knol en Bob Könst, directeur van Van Wengerden & Visser,

In De Tolgaarder komen woningen die geschikt zijn voor een grote doelgroep, namelijk:
 3 tussenwoningen betaalbare koop
 2 tussenwoningen middel dure huur
 2 tussenwoningen vrije sector middeldure koop
 4 hoekwoningen: vrije sector dure koop

Belangstelling?
Planning is dat de woningen in maart 2024 in de verkoop gaan. Heeft u interesse in één van deze woningen, neemt u dan alvast contact op met De Koning makelaars via 0348-488005. Wilt u zich alsbelangstellende aanmelden voor het plan, laat dan uw gegevens achter op de projectpagina van De Tolgaarder die u vindt via www.dekoningnieuwbouw.nl.

Bron persbericht gemeente Bodegraven-Reeuwijk

0 Shares

ADVERTENTIE

BR6 WEERBERICHT


Opklaringen, wolken en kans op buien

De dag begint somber maar in de middag is er ook wat zon.

In de ochtend is er laaghangende bewolking waaruit wat regen valt. De matige wind is noordwest. De thermometer geeft 16°C aan.

In de middag wordt het droog en klaart het op. In de avond trekt de hemel dicht. De wind zit in de noordhoek. Het kwik loopt op naar 19°C.

In de nacht een mix van wolken en opklaringen bij een minimumtemperatuur van 13°C.

Zondag levert beter weer op. Wolken en zonnige perioden wisselen elkaar af. Omdat de wind uit het noorden waait wordt het niet warmer dan 18°C.

Foto: Leo Petersen Wolken

 

MEEST BEKEKEN